boon.hu video

10 órája

Lékó Péter sakk készletét máig nagy becsben tartja

A volt szállodatulajdonos szerint fel kellene melegíteni a töltött káposztát. Sakk: egy gombostűt sem lehetett leejteni a tárgyalójukban.

„Máig nosztalgiával emlékszem vissza a Miskolcon rendezett Lékó + ... sakk tornákra – kezdte dr. Barkóczi István, a Fux Zrt. igazgatóságának elnöke, a City Hotel egykori tulajdonosa. – Szállodánk volt az események egyik főhadiszállása, nálunk laktak a világnagyságok, a nagymesterek, a szekundánsok és itt töltötte az éjszakáit a főbíró is. Kis túlzással mondva, életemben nem láttam annyi televíziós társaságot, mint amikor Anatolij Karpov járt itt, a sajtótájékoztatón egy gombostűt sem lehetett leejteni a tárgyalónkban. Az orosz sztár aktív idejében százhetvenhat tornát nyert meg, ez látszott az iránta megnyilvánult érdeklődésen. Nem csak jómagam és a személyzet, de a 

vendégeink is szinte vadásztak a játékosokra

, akik napközben szinte egyáltalán nem mutatkoztak, ugyanis pihentek, visszavonultak szobáikba, éjszaka és hajnalban elemeztek. Amikor pedig kijöttek, nem győzték az aláírásokat gyártani és rengeteg közös fotó is készült velük.”

Dr Barkóczi István, Fux Zrt, igazgató
Dr. Barkóczi István a Fux Zrt. igazgatóságának elnöke
Fotó: Ádám János / Forrás: ÉM Archív

A finalista dedikálta 

„Miskolcnak, az akkori megyének és a régiónak a világban híre ment – folytatta a kábelgyártással foglalkozó nagyvállalkozó. – Bekerültünk a földkerekség hírfolyamába, a sakk révén százmilliók beszéltek rólunk, ezért személy szerint nagyon sajnálom, hogy ez a program véget ért. Fel kellene melegíteni a töltött káposztát, hiszen a mondás szerint ez az étek akkor jó és még jobb, minél többször melegítjük és eszünk belőle. A Miskolci Nemzeti Színház is tökéletesen alkalmas volt a rendezvényre, ennek jegyében azt ajánlom a város új vezetésének, hogy gondolkozzon el a tornák újraélesztésén. Ami pedig engem illet: máig őrzöm és nagy becsben tartott azt az üveg sakk készletet, amelyet Lékó Péter világbajnoki döntőstől dedikáltan kaptam. Amúgy minden elismerésem Péteré, aki több év kihagyás után újra asztalhoz ült a budapesti sakkolimpián, amelyet a Föld minden szeglétében figyelemmel kísérnek.” 

anatolij karpov, sakk, olimpia
Anatolij Karpov nemzetközi nagymester
Fotó: Olvasó / Forrás: INTERNET
hotel, miskolc
A City Hotelben laktak a sakk nagymesterek
Fotó: FB / Forrás: FB

További videós tartalmaink itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában