Aluinvent-DVTK

2019.08.10. 15:30

Nulladik héttel indul az évad

Az Aluinvent-DVTK kosarasai hivatalosan csak augusztus 19-én kezdenek, de nem mindenki.

Walker-Kimbrough még egy ideig a WNBA-ben játszik

Fotó: Bujdos Tibor

Az Aluinvent-DVTK NB I.-es női kosárlabdacsapata Cziczás László vezetőedző irányításával augusztus 19-én kezdi meg a felkészülést Miskolcon a 2019/20-as évadra. De az egyéni felkészülések már a jövő héten hétfőn, augusztus 12-én elindulnak, és Völgyi Péter sportszakmai igazgató felügyelete mellett néhány játékos nulladik héttel nyitja a szezont Miskolcon.

– Nagyon eltérő volt a játékosok igénybevétele a nyáron, Zele Dorina a magyar, Maja Skoric a szerb válogatott tagjaként szerepelt a felnőtt Eb-n, a kongói Chanel Mokango ezekben a napokban Szenegálban, az afrikai kontinensbajnokságon vesz részt, az amerikai Shatori Walker-Kimbrough még egy ideig a WNBA-ben, a Washington Mystics csapatában játszik – mondta Völgyi Péter. – Szűcs Réka az Universi­adén képviselte a magyar és a diósgyőri színeket, Kiss Angelika az U18-as Eb-n és az U19-es vb-n játszott főszerepet, Medgyessy Dóra és új játékosunk, Cyesha Goree a 3×3 világbajnokságon járt, a másik új igazolásunk, Pusztai Petra az U20-as Eb-n játszik jelenleg is. Ugyanitt lett volna Kányási Veronika is, ha nincs a sérülése. A keret még nem említett további két tagja, Frindt Nikolett és Katona Szidónia sérülések miatt rehabilitációval töltötte a nyarat. A játékosok közül többen jelezték, hogy az egyéni felkészülési programjuk egy részét szívesen végeznék Miskolcon, ezért lesz egy nulladik hét, amelynek a kiscsoportos edzésein Medgyessy, Zele, Szűcs és Frindt vesz részt, de nem mellékesen itt lesz majd Kányási és Katona is, akik még csak a gyógyulás útját járják.

Völgyi Pétertől azt is megtudtuk, hogy a nyári szünetben eldőlt, hogy a klub saját nevelésű fiatalja, Eperjesi Nóra nem lesz tagja a Diósgyőr 2019/20-as keretének.

Négy felkészülési

Az is kiderült, hogy összesen négy felkészülési meccset játszik majd az Aluinvent-DVTK, amelyek közül három hazai lesz, és bár tervezték, hogy összehoznak egy miskolci tornát szeptember második hétvégéjére, ez a terv végül módosult.

– Több csapattal is felvettük a kapcsolatot, de voltak, akiknek nem felelt meg az időpont, és volt, akiről az elmúlt két hónapban kiderült, hogy ellenfelünk lesz, lehet az Euroligában, és emiatt nem jön, viszont az Olympiakos igent mondott, a görög csapatot, akik hozzánk hasonlóan szintén Euroliga-selejtezőt játszik, négy napon át vendégül látjuk, és ez alatt két edzőmeccset is játszunk ellenük – mondta Völgyi Péter.

Az Aluinvent-DVTK felkészülési mérkőzései

Szeptember 6. (péntek): Aluinvent-DVTK–MBK Ruzomberok (szlovák) (Miskolc, városi sportcsarnok, Szaniszló Sándor-emléktorna)

Szeptember 13. (péntek), 18.30: Aluinvent-DVTK–Olympiakos (görög) (Miskolc, városi sportcsarnok)

Szeptember 14. (szombat), 17.00: Aluinvent-DVTK–Olympiakos (görög) (Miskolc, városi sportcsarnok)

Szeptember 18. (szerda): MBK Ruzomberok (szlovák)–Aluinvent-DVTK (Rózsahegy)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában