Labdarúgás

2023.07.22. 19:50

DVTK: ezernél is többen látták a főpróbát - Fotókkal

A két élvonalbeli újonc közül a kis testvérnek sikerült jobban a szombat este.

Sok diósgyőri drukkert érdekelt a DVTK főpróbája

Két újonc élvonalbeli labdarúgócsapat tartott bajnoki főpróbát szombaton este Diósgyőrben. 

A magyar NB I-be visszatérő DVTK együttese a szlovák első osztályba feljutott FC Kosice gárdáját fogadta. Mindkét csapat egy hét múlva, a jövő héten szombaton kezdi a 2023/24-es idényt, a Diósgyőr július 29-én, 18.00-tól a Puskás AFC-t fogadja, a kassaiak pedig a Slovan Bratislavát, 20.30-tól. A két klubot erős szálak fűzik össze, a diósgyőri labdarúgócsapat működtető gazdasági társaság, illetve annak tulajdonosi köre, a kassai labdarúgásban is szerepet vállalt, ezért szokták mostanában testvércsapatként emlegetni a sárga-kékeket. Az öcskösnek a mostani a meccs előtt meg kellett hajolnia a nagyobb akarata előtt, és elfogadni főpróbának ezt a meccset, a meghívást, ahelyett hogy hazai környezetben igyekeztek volna modellezni az első bajnokit, amelyet ők is hazai pályán játszanak.

A DVTK-nak jelentősen átalakult kerete a nyáron, eddig 11 új labdarúgót jelentettek be a piros-fehérek, akikben az a közös, hogy mindannyian külföldiek. Az újak közül a kassaiak elleni meccsen a kezdőben hatan kaptak lehetőséget (Sentic, Stephen, Klimovich, Vallejo, Pozeg Vancas és Jurina), a többiek (Odyntsov, Chorbadzhiyski, Célestin, Edomwonyi, Kampetsis) a cserék közé kerültek. Szintén itt kapott helyet, egy brazil fiú, José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos, aki futballistaként a Pernambuco nevet használja. A 25 éves bal lábas szélső azon van, hogy meggyőzze a vezetést arról, érdemes lenne őt szerződtetni a DVTK-hoz.

A diósgyőriek tavalyi keretéből a bajnoki főpróbáig nyolcan távoztak, és hogy érkezőkkel nagyjából egyensúlyban legyenek (a 11 új labdarúgó mellett a KC Kazincbarcikai SC-től kölcsönből visszatért Csatári Gergő is új kerettagnak számít), kikerült az első csapatból Bertus és Viczián. Ők ketten nem voltak benne a mostani 27 fős meccs keretben, amelyben az NB II-es bajnoki címet nyertek közül 14 labdarúgónak jutott mez (érdekesség, hogy a testvércsapat, a kassaiak mindössze 17 labdarúgóval érkezetek Diósgyőrbe). 

A DVTK keretét véglegesnek tekinteni aligha lehet, hiszen messze még az átigazolási időszak vége (szeptember 6.), a legnagyobb kérdés most talán az, hogy egy szinte teljesen új új csapatot mennyi idő alatt tud összerakni Kuznyecov Szerhej vezetőedző.

A meccs első félidejében a szlovén Pozeg Vancas járt a legközelebb a gólszerzéshez, aki a 21. percben a kapufát találta el. A második játékrészben, amikor még változatlan összeállításban voltak fent a csapatok a pályán, az 53. percben a kassaiak jutottak előnyhöz, Medved révén, majd Mizerák egyenlített a kapufák tekintetében. Gólszerzési lehetőségei ugyan voltak a Diósgyőrnek, de a kassai Kira kapus remekül védett, ez is hozzájárult ahhoz, hogy nem sikerült a kapuba találnia a hazai együttesnek.

 

Diósgyőri VTK – FC Kosice (szlovák) 0-1 (0-0)
Diósgyőr, 1055 néző. V.: Farkas Á. (Szert, Márkus). 
Diósgyőri VTK: Sentic – Farkas D., Szatmári, Bárdos, Stephen – Klimovich (Kampetsis, 63.), Vallejo (Holdampf, 73.), Pozeg Vancas (Bényei, 73.) – Lukács D. (Pernambuco, 81.), Jurina (Edomwonyi, 63.), Obounet (Lőrinczy, 63.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej. 
FC Kosice: Kira – Golikov (Jakubko, 71.), Krivák, Sindelár, Mizerák – Gallovic (Sovic, 71.), Gressák – Pacinda (Petrák, 71.), Turcák (Vasil, 66.), Fasko – Medved (Sagna, 66.). Vezetőedző: Anton Soltis.
Gólszerző: Medved (53.).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában