Labdarúgás

2023.08.19. 15:29

Harcsa halászlé, szarvaspörkölt, sztrapacska

Sült szalonna, pogácsa, sajtos rúd, sütemények és nosztalgia sok zenével

Orlóczki Tibor hatvanöt esztendős. A megyeszerte ismert és népszerű, Harcsa becenévre hallgató sportember az alkalomból és nyugdíjba vonulására tekintettel meghívta egykori játékos társait, barátait, elöljáróit Ongára. A takaros porta kertjében minden volt, ami szemnek és szájnak kellett. A szombaton délelőtt kezdődött dáridó és főszervező elmondása szerint vasárnap ér majd véget, ugyanis a zenészek este, késő este és éjszaka érkeznek majd. 
Ott-tartózkodásunk idején is természetesen repkedtek a történetek: felelevenedett a hajdani volános, kazincbarcikai, ózdi, miskolci honvédos, mezőkövesdi és más városokban folyt futballélet. 
A menüben ezek szerepeltek: pogácsa, sajtos rúd, sült szalonna és tepertő, halászlé (sok halmájjal és ikrával), sztrapacska, szarvaspörkölt, többféle sütemény és torta, bor, sört, pálinka, világmárkás italok, pezsgő, a kocsisoknak persze üdítő és ásványvíz. 
A beszámoló szerzője a már csaknem öt évtizedes pályafutása során rengeteget írt Harcsa pályafutásáról, így ennek köszönhette névre szóló szíves invitálását és az Ongán töltött kilencven perce örökre emlékezetes marad. 

Képeinken: az emlékezetes születésnapi ünnepség néhány pillanata Fotó: Kolodzey Tamás

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában