London

2023.09.19. 10:00

Londonban negyedezernél is több diósgyőri lesz

Kedd reggelig 260 jegy kelt az angliai kosármeccs vendégszektoraiba.

Az idén januárban, Belgiumban több mint 50 diósgyőri drukker ünnepelte a DVTK Hun-Therm győzelmét

Fotó: FIBA

A DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata szerdán 20.00-tól a London Lions vendégeként játszik Euroliga-selejtezőt. Az oda-visszavágós párharc visszavágóját a jövő héten szerdán 18.00-tól rendezik meg Miskolcon, a dupla csata tétje az, hogy melyik együttes jut az EL-csoportkörébe, a kontinens legjobb 16 csapata közé. 
Az biztos, hogy a 2500 fős csarnokban remek hangulat lesz, hiszen túl azon, hogy telt házhoz közeli létszám várható, jelentős számú szurkolótábor segíti majd a vendég együttest. A piros-fehéreket – bár ezzel kapcsolatban megbízható, pontos adatok nem állnak rendelkezésre – talán még soha nem támogatta ekkora sereg, az eddigi több mint nyolcvan, külföldön lejátszott nemzetközi meccsek egyikén sem, de az biztos, hogy ekkora távolságban, kb. 2000 kilométerre a csapat otthonától még nem szurkolt a csapatnak ennyi drukker, mint amennyi most jelen lesz a lelátókon. 
Az eddigi, külföldi nemzetközi meccsek közül két, a szomszédban lejátszott Európa Kupa csoportmeccs hozta a legnagyobb diósgyőri létszámot, a 2016. október 26-án Szlovákiában, Kassán megrendezett, Good Angels Kosice elleni találkozót, a hazaiak 82-67-es sikerét több száz piros-fehér fanatikus látta, míg 11 évvel korábban, 2005. november 10-én, a szintén szlovák BK Siemens Poprad elleni idegenbeli győzelem után kb. 100 fős diósgyőri tábor ünnepelte csapata 60-37-es győzelmét. A nemzetközi színtéren, a határon túli idegenbeli meccsek tekintetében a dobogó harmadik fokán jelenleg az idén január 12-én Belgiumban megrendezett Euroliga csoportmeccs áll, ahol a valamivel több mint 50 fős piros-fehér tábor keltett európai szintű feltűnést, hiszen nem jellemző, hogy a női kosármeccseken az idegenbeli találkozókra elkísérnék a drukkerek a csapatokat. Ez utóbbi meccsen a Kangoeroes Mechelen vendégeként 96-60-ra nyert a DVTK Hun-Therm, így volt ok az örömre, a piros-fehér tábor részéről. 

Kétszázhatvan
A kedd reggeli adatok szerint Londonban 260 jegy kelt el a két vendégszektorba. Információnk szerint több tucat drukker utazik repülővel Londonba, hogy megnézze a meccset, és az Egyesült Királyság fővárosában, illetve környékén élő magyarok, nem csak miskolci, borsodi szálakkal rendelkezők is segítik majd a lelátóról a piros-fehéreket, hogy minél jobb eredményt érjenek el. 

A vendég kispad mögötti 103-as és melletti 1101-es szektorba vásároltak jegyeket a diósgyőri drukkerek
A DVTK Hun-Therm kispad mögött szektorban kedden reggel 207 hely már elkelt, 36 volt a szabad
A 101-es szektorban 53 hely talált gazdára

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában