Labdarúgás

2024.07.27. 10:00

Erős mondja, hogy erős lesz

Új vezetőedzővel, és jelentősen felfrissített kerettel indul neki a bajnokságnak a Kolorcity Kazincbarcika SC.

Zsinórban harmadik másodosztályú szezonját kezdi meg vasárnap a Kolorcity Kazincbarcika SC együttese. A kék-sárgák számára az előző két szezon elég ,,kemény" volt, hiszen a 2022/2023-as, illetve a 2023/2024-es évadban is 2-2 klubbal csökkent a bajnokság létszáma (előbb 18-ra, majd 16-ra), azonban az észak-borsodi gárda megoldotta a feladatot azzal, hogy egy éve a 14., míg idén májusban a 10. pozíciót szerezte meg. Bár úgy tűnt, hogy a tavaly februárban Barcikára érkezett Csábi József vezetőedző folytathatja a munkáját az Akácfa úton, a felek aztán mégis ,,bontottak", az egykori szövetségi kapitány utóda pedig Erős Gábor lett. A keretben jelentős változások történtek, egy csapatra való játékos távozott a KBSC-től, és körülbelül ugyanennyi érkezett, köztük olyan rutinos futballisták, mint Bódi Ádám, vagy Lucas Marcolini.
– A héten rendezett szurkolói ankéton is elmondtam, hogy egy jó csapat van kialakulóban, ugyanakkor szeretnék egy kis türelmet kérni – kezdte az észak-borsodiak szakvezetője, akinek az előző klubja a Budafoki MTE volt. – Mindennek elsősorban két oka van: az egyik, hogy nagy mozgás volt a keretben, a másik, hogy más rendszerben fogunk futballozni, mint tavaly. A holtszezonban, úgy érzem, jó játékosokat tudtunk igazolni, de még össze kell állnia ennek a keretnek, bízunk abban, hogy ez minél hamarabb megtörténik. Az eddig elvégzett munka alapján szerintem jól néz ki a csapat, hisszük, hogy mindez eredménnyel is fog párosulni.
Az eredményesség terén az egyik tényező vélhetően az, hogy milyen kapcsolat alakul ki edző, valamint labdarúgó között, mennyire van meg az összhang.
– Mióta itt vagyok Barcikán, azt látom, és úgy érzem, hogy a srácok vevők arra, amit kérek, amit együtt csinálunk, arra az elképzelésre, amit meg akarunk valósítani – közölte Erős Gábor. – Az öltözőben is látom azt a közösséget, azt a hangulatot, ami fontos, szóval ezzel nincs, nem lesz probléma. Az igazolásoknál az is szempont volt, hogy olyanok jöjjenek, akik emberileg is bele illenek ebbe a társaságba. Annyit megjegyeznék: számomra nagyon lényeges a stáb, azok a kollégák, akik körbe vesznek, akikkel napról-napra együtt dolgozunk, hiszen mi egy egységet alkotunk. A többiek már tavaly is itt voltak a klubnál, nagy segítség az nekem, amit tőlük kapok.

Csákváron, vasárnap

A bajnokságról, a barcikai célról az alábbiakat nyilatkozta a korábban, aktív labdarúgóként Görögországban és Bulgáriában is légióskodó vezetőedző.
– A tapasztalat azt mutatja, hogy ismét egy erős bajnokság elé nézünk – mondta Erős Gábor. – Apróságok fognak dönteni a meccsek nagy részén, ezeken fog múlni, hogy kié lesz a győzelem, a három pont. Ebből az is következik, hogy a táblázat – akár az ősz, akár tavasz végén – nagyjából olyan lesz, mint a legutóbbi, hogy egy-két pont lesz a klubok között. Az erőviszonyok, a keretek erőssége azt mutatja, hogy minden bizonnyal négy klub lesz kiélezett versenyben a feljutásért: a Vasas, a Kisvárda, a Szeged, valamint a Budapest Honvéd, illetve nem lehet azt kizárni, hogy ,,valaki", akire most nem gondolunk, meglepetést okozhat. Az ötödik és a tizenhatodik hely között szinte minden előfordulhat, minimális különbségeket látok. Magunkat annál erősebbnek érzem, hogy kiesési gondjaink legyenek, szeretnénk egy stabil bennmaradó csapat lenni.
A KBSC az NB II nyitó fordulójában, vasárnap 19 órától az Aqvital FC Csákvár vendége lesz.
– Szeretnénk jól indítani a szezont – hangoztatta Erős Gábor. – A hazai csapat egy ponttal szerzett kevesebbet az előző bajnokságban, mint a Barcika, úgyhogy hasonló kvalitásaik vannak. Volt némi változás náluk a keretet illetően, az alap náluk is a biztos bennmaradás kivívása. Nem lesz egyszerű feladat jó eredményt elérni náluk, azonban bízom a csapatban, megfelelő erősségűnek tartom magunkat ahhoz, hogy sikerrel járjunk.
A KBSC várható összeállítása vasárnap: Bánhegyi – Csatári, Bacsa, Szujó, Süttő – Varga, Lucas, Kártik, Bódi – Pethő, Herjeczki. A sárga-kékeknél egy hiányzó lesz, a sérült Gante. MI

A KBSC keretéről
Távozott (12 fő): Szekszárdi Milán (kölcsönből vissza, Paksi FC), Dobozi Krisztián (kölcsönből vissza, Sepsi OSK), Papp Milán (Kecskemét), Kotula Máté (Kecskemét), Megyeri Gábor (?), Szabó Balázs (?), Székely Krisztián (?), Csilus Tamás (Budapest Honvéd), Pinte Patrik (Nyíregyháza SFC), Pekár László (BVSC), Kurdics Levente (Szeged), Heil Valter (?).
Maradt (8 fő): Király Mátyás, Ternován Patrik, Süttő Attila, Kártik Bálint, Ádám Ferenc, Varga József, Patrick Gante, Pethő Bence.
Érkezett (10 fő): Fejes Ádám (DVTK, kölcsönből vissza), Szujó Attila (ETO FC Győr, védő, 20 éves), Herjeczki Kristóf (Nyíregyháza SFC, támadó, 25 éves), Pintér Ádám (Budafoki MTE, támadó, 22 éves), Katona István (Szombathelyi Haladás, támadó, 17 éves), Lucas Marcolini (Kisvárda MG, középpályás, 34 éves), Szabó Máté (Pécsi MFC, támadó, 25 éves), Bódi Ádám (Debreceni VSC, középpályás, 33 éves), Polgár Kristóf (Gyirmót FC, védő, 27 éves), Fadgyas Tamás (Kecskeméti TE, kapus, 28 éves).
Kölcsönben: Bánhegyi Bogdán (DVTK, kölcsönbe), Csatári Gergő (DVTK, kölcsönbe), Bacsa Benjámin (DVTK, kölcsönbe), Demeter Milán (DVTK, kölcsönbe), Balázsi Levente (DVTK, kölcsönbe).
Koperációban a Diósgyőrrel: Dojcsák Bence, Komlósi Bence, Szamosi Ádám, Ferencsik Bálint.

A KBSC felkészülési mérkőzései
Június 29., (szombat), 10.30: Kolorcity Kazincbarcika SC – Eger SE 1–0 (1–0)
Július 6., (szombat), 17.30: Debreceni VSC – Kolorcity Kazincbarcika SC 3–3 (2–2)
Július 10., (szerda), 17.00: MFK Zemplín Michalovce – Kolorcity Kazincbarcika SC 1–0 (0–0) 
Július 13., (szombat), 11.00: Kolorcity Kazincbarcika SC – Kisvárda MG 2–3 (2–1)
Július 21., (vasárnap), 18.30: Mezőkövesd Zsóry FC – Kolorcity Kazincbarcika SC 2–0 (0–0), 20.15: Mezőkövesd Zsóry FC – Kolorcity Kazincbarcika SC 2–1 (1–1)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában