Olimpia

2024.07.10. 15:45

Miskolci pólós is ott lesz az olimpián

Oltean Sebastian a román válogatott tagjaként lesz ott a párizsi megméretésen.

Szerdán kijelölte olimpiai keretét a román férfi vízilabda-válogatott, amely a közelgő franciaországi ötkarikás játékokon a horvát, az olasz, a görög, az amerikai, valamint a montenegrói gárdával küzd majd meg a csoportban. A 13 fős csapatba bekerült a PannErgy-Miskolci VLC OB I-es együttesének pólósa, a 2001-es nagyváradi születésű Oltean Sebastian is. A magyar-román kettős állampolgárságú játékos utánpótlás éveinek nagy részét Debrecenben töltötte, ahonnan 2021-ben Pécsre igazolt. Baranyában mindössze egy szezont töltött, 2022 nyarán írt alá Miskolra. Az MVLC-nél, az első évadában, a 2022/2023-asban 29 mérkőzésen 34 találatot szerzett, míg a nemrégiben befejeződött 2023/2024-es élvonalbeli idényben 23 találkozón 43-szor volt eredményes.

– ,,Sebi", ahogyan mi hívjuk, rengeteget fejlődött az utóbbi időszakban – tette hozzá Bachner András, a miskolci klub szakmai tanácsadója. – Nagyon jó évadot tudhat maga mögött, hiszen húzóembere volt a csapatunknak, nem csoda hát, hogy teljesítményével felhívta magára a figyelmet a román válogatottnál. Ezúton is szeretném megköszönni az MVLC edzőinek a munkáját, hogy támogatták többek között őt is, hogy tehetsége utat törhetett.

Marad a klubnál

A szakember elárulta, hogy Sebastian Oltean a következő pontvadászatban is a PannErgy-MVLC vízilabdázója lesz.

– Amikor van egy tehetséges játékos, nem olyan egyszerű megtartani. Az ő esetében nem titok, hogy jóval előnyösebb szerződést utasított vissza, mint amilyet mi tudtunk kínálni neki, azonban jól érzi magát Miskolcon, a klubban, szeret itt dolgozni, ami nagyon fontos számára – tette hozzá Bachner András. – Büszkék vagyunk rá, sok sikert kívánunk neki, miként sok sikert kívánunk a magyar válogatottnak is, amelyben egykori vízilabdázónk, Nagy Ádám is kerettag. Talán szerényen állíthatjuk azt, hogy az ő pályafutásához is hozzájárultunk, hiszen igen lényeges korszakában, 2017 és 2020 között volt nálunk. Illetve azt is megjegyezném, hogy a keretszűkítés alkalmával kimaradt Vismeg Zsombor is éveket töltött Miskolcon. 12 évvel ezelőtt meghatároztuk, hogy mik a céljaink, ebből az egyik legfontosabb, hogy szolgáljuk a magyar és az egyetemes vízilabda ügyét.

A tények

Bogdan Rath szövetségi kapitány szerdán hirdetett utazó keretet az ötkarikás játékokra. Csapatában Marius Țic, Francesco Iudean, Matei Luțescu, Tudor Fulea, Andrei Neamțu, Andrei Prioteasa, Andrei Țepeluș, Nicolae Oanță, Silvian Colodrovschi, Vlad Georgescu, Sebastian Oltean, Vancsik Levente és Eduard Drăgușin kaptak helyett. A válogatott a legjobb nyolc között szeretne végezni a párizsi olimpián, ami Alexandru Matei, a sportági szövetség elnöke szerint nagyon merész célkitűzés – írta a Maszol.ro portál.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában