Labdarúgás

2024.09.04. 08:00

A DVTK-tól a sejkek közé ment a brazil

A diósgyőriek kerete 32 főre duzzadhat az új légiós megérkezésével.

A brazil futballista kontinenst váltott

Fotó: Fotó: magánarchívum

Lezárult az átigazolási időszak Magyarországon, kedden éjfélkor, és bár sok csapat aktív volt az időablak behajtása előtt, a DVTK-nál annak ellenére, hogy sokan várták a keret 32. tagjának az érkezését, a külföldi bal oldali védő bejelentését, ilyenre nem került sor. Vagyis egyelőre nem nyert bizonyosságot, hogy az ír, nigériai kettős állampolgárságú, 21 éves Valentino Adedokun a DVTK-nál folytatja pályafutását. Honlapunk információja szerint a várt játékossal a klub már megállapodott, a szerződését aláírta, de csak a jövő héten csatlakozhat a csapathoz, és lép életbe a kontraktusa, miután átesett az ilyenkor szokásos egészségügyi vizsgálatokon. 
Ha megérkezik, ő lesz a DVTK keretének 14. új tagja, egyben a 10. olyan játékos, aki másik klubtól csatlakozik a piros-fehérekhez, ugyanis 4 fiatal futballista a diósgyőriek utánpótlásából került fel az első csapat keretéhez. 
A 18 maradó labdarúgó mellett, 10 játékos távozott a keretből, de ténylegesen csak 6 futballista, ugyanis a többiek kölcsönbe, illetve a kooperációs szerződés keretében kerültek másik együtteshez. 
Az eddig Diósgyőrből távozók közül utolsóként ,,talált” új csapatot magának a 26 éves brazil támadó, Pernambuco, aki a DVTK-nál megszűnt szerződését követően, az Egyesült Arab Emírségekben, az ottani másodosztály rajtjára készülő Al-Dhafra együttesében folytatja pályafutását. A jobb oldali szélsőt a múlt héten csütörtökön igazolta át új klubja, és bár az érkezését még nem jelentette be az Al-Dhafra, a labdarúgó ,,sejknek öltözve” posztolt egy képet az instagramon arról, hogy Európa után egy másik kontinensen próbálja kamatoztatni remek képességeit. 

A DVTK keretéről
Maradtak (18 fő): Artem Odyntsov (ukrán), Branislav Danilovic (szerb, magyar), Bárdos Bence, Bényei Ágoston, Gera Dániel, Holdampf Gergő, Jurek Gábor, Szatmári Csaba, Elton Acolatse (ghánai, holland), Bozhidar Chorbadzhiyski (bolgár), Bright Edomwonyi (nigériai), Francisco Feuillassier (argentin, spanyol), Argyris Kampetsis (görög), Vladislav Klimovich (fehérorosz), Marco Lund (dán), Doru Popadiuc (román), Rudi Pozeg Vancas (szlovén), Alexander Vallejo (spanyol).
Érkezett (13 fő): Fekete Vince (DVTK utánpótlás), Ferencsik Bálint (DVTK utánpótlás), Komlósi Bence (DVTK utánpótlás), Derényi Nándor (DVTK utánpótlás), Herbák Máté (szabadon igazolható, SV Bergfried Leverkusen, középpályás, 19 éves), Marko Rakonjac (montenegrói, szerb, a Lokomotiv Moszkvától kölcsönbe, legutóbb Topolya SC, támadó, 24 éves), Uros Drezgic (szerb, a Rubin Kazantól kölcsönbe, védő, 21 éves), Huszár Marcell (az ETO FC Győrtől kölcsönbe, támadó, 19 éves), Varga Zétény (a Ferencvárosi TC-től kölcsönbe, támadó, 18 éves), Karlo Sentic (horvát, a Hajduk Splittől kivásárlással, legutóbb Ordabasy, kapus, 23 éves), Mohammed Rharsalla (marokkói, spanyol, szabadon igazolható, FC Kosice, támadó, 30 éves), Sinisa Sanicanin (bosnyák, szerb, szabadon igazolható, Partizan Beograd, védő, 29 éves), Nikola Gluscevic (montenegrói, szabadon igazolható, NK Dekani, támadó, 23 éves). 
Távozott (10 fő): Pernambuco (brazil, Al-Dhafra, szabadon igazolhatóként), Szabó Levente (Fehérvár FC, onnan Eintracht Braunschweig, szabadon igazolhatóként), Tóth Balázs (Nyíregyháza SFC, átigazolási díjért), Csirmaz István (Mezőkövesd Zsóry FC, szabadon igazolhatóként), Ondrej Baco (cseh, Ironi Tiberias, szabadon igazolhatóként), Bitok Stephen (nigériai, Gaziantep, szabadon igazolhatóként), Bokros Szilárd (FC Kosice, kölcsönbe), Bánhegyi Bogdán (Kolorcity Kazincbarcika SC, kölcsönbe), Szamosi Ádám (Budapest Honvéd, kölcsönbe), Demeter Milán (KolorCity Kazincbarcika SC, kooperáció).
Szabadlistán (1 fő): Farkas Dániel.

 

Pernambuco insta posztja az új állomáshelyéről


 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában