Vízilabda

2024.09.02. 16:00

A miskolciak edzője örül annak, hogy az olimpián járt a játékosa

Lassan közelegnek a feladatok a PannErgy-Miskolci VLC élvonalbeli férfi vízilabda csapata számára.

A nyáron, július elején új vezetőedzővel, Kemény Kristóffal vágott neki a felkészülésnek a borsodi vármegyeszékhely gárdája, amely szeptember 18-án, az EPS-Honvéd elleni hazai összecsapással elkezdi az OB I 2024/2025-ös szezonját, majd nem sokkal ezután, szeptember 20. és 22. között a Magyar Kupában is vízbe kell majd ugraniuk Vismeg Botondéknak.

 

Visszaköltöztek 
 

Az MVLC-t a napokban megtartott sorsolás alkalmával – szintén – a Honvéddal, a Pécsi VSK-Mecsek Füszérttel, valamint a Szegedi VE-vel sorsolták össze, a B-csoportba, a csatákra utóbbi helyen, a Tisza-partiak létesítményében fog sor kerülni. A tények kedvéért: az A csoportban a BVSC-Zugló, a Kaposvár, a DIGI-Eger, és a DVSC-Master Good, a C csoport-ban pedig a Genesys OSC-Újbuda, a Szolnoki Dózsa Praktiker, a Metalcom Szentes, továbbá az Újpest VSE játszik majd. A csoportból két csapat jut tovább a legjobb 8 közé, ahová mérkőzések nélkül bekerült a Ferencváros és a Vasas, amelyek így a negyeddöntőben csatlakoznak a mezőnyhöz.

A miskolciak a felkészülés első szakaszát Miskolctapolcán, a strandfürdő nyitott medencéjében kezdték, azonban most már beköltöztek, visszaköltöztek megszokott bázisukra, a dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodába. Az MVLC kerete még nem teljes: máltai légiósa, Sam Gialanze éppen hétfőn érkezett meg a klubhoz, és már be is kapcsolódott a munkába. A PannErgy-hez a múlt szezont követően írt alá két BVSC-s vízilabdázó, Simon Balázs, valamint Szabó Gergő, akik a magyar korosztályos válogatott tagjaként a szeptember 1-től 7-ig a bulgáriai Burgaszban zajló U19-es Európa-bajnokságon szállnak vízbe.

 

Hasznosak voltak


Ha már nemzetközi esemény: a nemrégiben véget ért párizsi olimpián volt MVLC pólós, ugyanis a hosszabb ideje Miskolcon játszó Oltean Sebastian a román válogatott tagjaként volt jelen – gólt is lőtt – az ötkarikás játékokon.

– Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy Sebastian ott lehetett az olimpián, egy klub mindig örül annak, ha játékosa, vagy játékosai ilyen rangos sporteseményen vesznek, vehetnek részt – közölte Kemény Kristóf. – Úgy gondolom, megállta a helyét a román válogatottban, magas szinten szerzett, értékes tapasztalatokkal érkezett vissza, bízunk abban, hogy ez a tény pozitív hatással lesz a teljesítményére, extra lendületet fog neki adni.

 

Egri torna 


A miskolciak természetesen már vívtak felkészülési csatákat, amelyeket a sportág berkein belül inkább közös edzésnek, gyakorlásnak neveznek. Kemény Kristóf alakulata már találkozott a szolnokiakkal, a szegediekkel, továbbá a szentesiekkel is.

– Ezek a felmérők idegenben voltak, és valamennyi nagyon hasznos volt – értékelt röviden a vezetőedző. – A héten, szerdán, csütörtökön és pénteken vár ránk egy egri torna, ahol rajtunk kívül jelen lesz a házigazda, a Szentes, a Szolnok, a Szeged, és a Debrecen is. A fizikális részt sokat fejlesztettük, de még mindig megtartjuk, ugyanakkor már túlsúlyba került a játék. Lassan-lassan mivel indul az évad, formába kell lendülnünk, azért vállaltunk ennyi edzőmeccset, azért is megyünk el erre a hevesi tornára. Az MVLC-nél egy új csapat alakul, új vagyok én is, mint edző, rengeteg információra van szükség ahhoz, hogy összeálljunk. Komoly mennyiséget ömlesztünk most magunkra, ami a találkozókat illeti, de ez a mérkőzésdömping tudatos, ebből akarunk majd ezt követően tovább lépni.

Változások az MVLC keretében

Érkezett: Giglio Rossi (Pro Recco), Grieszbacher Márk (OSC), Mészáros Bálint (Eger), Nino Blazevic (Ludwigsburg), Sam Gialanze (Neptunes WPSC), Simon Balázs (BVSC), Szabó Gergő (BVSC), Tőzsér Dávid (Debreceni VSE), Vismeg Botond (Szentes).

Távozott: Moravcsik Martin (Eger), Sipos Bendegúz (Ferencváros), Krasznai Bendegúz (Szolnok), Nagy Norbert (OSC), Varga Bence (Ferencváros), Tanczer Tamás (külföld), Alec Fenech (Málta).

Maradt: Hegedűs Bence, Várkonyi Ádám, Smitula Gergő, Oltean Sebastian, Bikki-Petró Nimród, Hok Benedek, Karsai Kristóf.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában