Labdarúgás

2024.09.01. 08:30

DVTK-Győr: balhéval zárult a meccs (fotókkal, videóval)

Nem tudott nyerni az utolsó helyezett Győr ellen a Diósgyőr.

A DVTK (pirosban) ezen a meccsen nem tudott a kapuba találni

Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó

A labdarúgó NB I 6. fordulójában a sereghajtó, még pont nélküli, ETO FC Győrt fogadta a Diósgyőri VTK együttese, szombaton este.

Négy és négy 

A hazai csapat kezdője négy helyen módosult az egy héttel ezelőtti, a Kecskeméti TE-t Diósgyőrben 1-0-ra legyőző tizenegyéhez képest, ami az előzetes tervek szerint csak három lett volna, ebből kettő kényszerű okok miatt. Ugyanis az előző bajnoki közben sérülés miatt kellett lecserélni Chorbadzhyskit és Komlósit, akik nem jöttek rendbe, míg Rakonjac – aki ezúttal is kezdő lett volna – pénteken betegedett le, kapta el a nyári vírust, ami rajta kívül Bárdost és Huszárt is távol tartotta a meccstől. Klimovichnak most csak a kispadon jutott hely, Lund, Vallejo, Pozeg Vancas és Edomwonyi pedig a kezdő sípszóra készülődhetett (a már említetteken kívül, a szintén sérült Bényei, Popadiuc és Drezgic, valamint két fiatal, Derényi és Herbák nem volt keretben a DVTK-nál).

Nem csak a hazaiak, a vendégek is négy helyen változtattak: Vera, Lukic és Skvarka csak kispados volt, Csontos pedig nem volt keretben a két héttel ezelőtti, a Kecskeméti TE otthonában 2-1-es vereséget szenvedett kezdőhöz képest (a múlt hétre kiírt, Puskás AFC elleni bajnokijukat decemberre halasztották a győriek), Vianna, Bitri, Diarra és Anton viszont bizalmat kapott. Érdekesség, hogy az előző mérkőzésük óta négy légiós szerződtetését is bejelentették a Rába-partiak, akik közül a két belső védő, a brazil Heitor, a cseh Kasa, valamint a balhátvéd, a horvát Stefulj a kispadra került, a togói csatár, Ouro pedig oda sem.

További érdekesség, hogy a hazaiak 3, a vendégek 1 magyar játékossal álltak fel a kezdőben, és közülük mindkét oldalon egy-egy U20-as játékos volt.

Húsz perc után

Nem sok minden történt a meccs első húsz percében, aztán amikor az addig szinte csak a védekezéssel törődő vendégek az első kontrájukat extrán veszélyesre gyártották, beindult a bajnoki. Válaszként Edomwonyi hibázott el egy nagy ziccert, majd újabb, győri góllal kecsegtető támadást követően, Pozeg Vancas közeli lövését védte a zöld-fehérek kapusa. Kezdett foci alakulni a pályán, a vendégeken az látszott, hogy van bennük sebesség, hogy egyéni kvalitások tekintetében nem állnak rosszul, de az is szembetűnő volt, hogy nem mindig értették meg egymást, hogy csapatjáték szintjén van még hová fejlődniük. Viszont nagyon harcosak voltak, de ezen a téren a DVTK-ra sem lehetett panasz. Az az első játékrészben nem született gól, annak ellenére, hogy ez mindkét csapat játékában benne volt, így viszont mindkét együttes maradhatott a meccs előtt eltervezett forgatókönyvénél.

Csata

A második félidőre lecserélte a fiatal Varga Z.-t a hazaiak szakvezetője, a helyére érkezett Acolatsével a lehető legizmosabb volt a DVTK összeállítása, és a csapat játékán is érződött, hogy a szakvezető mindent hajlandó megtenni a győzelem kiharcolása érdekében, mert már az U20-as játékos szerepeltetéséért járó percpénz sem olyan fontos. Az 58. percben Edomwonyi másodszor kapta meg a játékvezető jóindulatát, – azok után, hogy a 44. minutában úgy talált a kapuba, hogy lerántotta védőjét, amiért nem csak gólt nem kapott, hanem sárgát sem, – egy szándékos könyöklése mindössze sárgát ért, a VAR vizsgálat után. Nem csökkent a DVTK létszáma, és a videózás után, egy rossz vendég felszabadításból Szatmári a felső lécre fejelte a labdát. A meccs kezdett bekeményedni, beindult a cseredömping, a DVTK-nál a négy védő és az ék közötti öt embert kicserélte a vezetőedző. A helyenként szikrázó párharcok erős érzelmeket váltottak ki a lelátón, a játékvezető pedig nem nagyon tudta kezelni a pályán erősen érezhető feszültséget, hogy a Győr mindent megtett annak érdekében, hogy négy veresége után ezúttal pontot szerezzen. De közben a DVTK is nagyon ment a gólért, Edomwonyi fejesét bravúrral védte a győri kapus, Gera nagy helyzetben a léc fölé durrantott, Fekete V. fejese is a kapu fölé szállt, a hosszabbításban pedig Szatmári csúsztatott fejese kerülte el a kapu jobb oldalát. Hiába brusztolt rengeteget, ezen a napon nem tudott a kapuba találni a Diósgyőr, annak ellenére, hogy ezt nagyon megérdemelte volna.

A meccs utánra is maradt érdekesség, a lefújást követően a nagy feszültséget egy kis balhéval vezették le a játékosok, ami megmutatta, hogy mennyire fontos volt a Győrnek a pontszerzés, és, hogy mennyire az lett volna a Diósgyőrnek a győzelem: a győri Petrás hergelte a hazai ultrákat, amit Holdampf szóvá tett neki, és mivel a vendégek a kapusuk védelmére siettek, tumultus alakult ki. Lökdösődés kezdődött, és a tesztoszteron szintek egekbe emelkedése, és némi lecsillapodás után három piros lap is előkerült.

A helyzetek, és tulajdonképpen minden alapján a Diósgyőr zsinórban harmadszor is győzhetett volna 1-0-ra, de a sok lehetőség közül ezen a napon egyik sem ért célba, a kapuba. Ácskapocs nem került a diósgyőri kispadba, Vladimir Radenkovic alá, de sok-sok százas szöget viszont bevertek, ilyen teljesítmény alapján, függetlenül attól, hogy lecsupaszítva az történt, hogy a DVTK hazai pályán nem tudott nyerni az utolsó helyezett ellen, a szakvezető és csapata olyan meccset hozott össze, amely bizakodásra ad okot a jövőt illetően.

Diósgyőri VTK – ETO FC Győr 0-0
Diósgyőr, 5503 néző. V.: Bogár (Albert I., Belicza).
Diósgyőri VTK: Sentic (7) – Gera (6), Szatmári (7), Lund (6), Sanicanin (6) – Vallejo (6), Feuillassier (6) – Varga Z. (5), Pozeg Vancas (5), Rahrsalla (5) – Edomwonyi (6). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.
ETO FC Győr: Petrás (7) – Albion (6), Bitri (6), Szépe (6), Boldor (6) – Tóth R. (6), Anton (6) – Sahli (6), Gavric (6), Vianna (5) – Diarra (6). Vezetőedző: Borbély Balázs. 
Csere: Varga Z. helyett Acolatse (6) a 46., Feuillassier helyett Klimovich (5) a 61., Pozeg Vancas helyett Jurek (6) a 61., Anton helyett Skvarka (-) a 72., Vallejo helyett Holdampf (-) a 75., Rahrsalla helyett Fekete V. (-) a 75., Vianna helyett Stefulj (-) a 81., Gavric helyett Krivokapic (-) a 86. percben.
Sárga lap: Sanicanin az 5., Edomwonyi az 58., Acolatse a 82., Gavric a 87. percben.
Kiállítva: Acolatse a mérkőzés után, Petrás a mérkőzés után, Tuska János (DVTK kapusedző) a mérkőzés után.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában