Helyi sport

2 órája

Huszonegyedik alkalommal tekernek a bükki versenyen

Október első vasárnapján rendezik meg az Üveghuta-kupa kerékpáros versenyt.

Így kezdődött, a 2004-ben megrendezett első Üveghuta kupa egyik pillanata

Fotó: Magánarchívum

A XXI. Üveghuta-kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutamot október 6-án, vasárnap, 10 órától rendezi meg a Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület. A kedvezményes előnevezésre október 3-ig van lehetőség az egyesület honlapján. A Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti, az országúti és MTB kerékpárosokat egyaránt nyeregbe szólító 5,3 km-es hegyi időfutam-versenyt húsz egyéni és két páros kategóriában írták ki. A maximum 220 kerékpárost fogadó verseny fővédnöke Solymosi Konrád Ferenc, Bükkszentkereszt polgármestere. 
A páros kategóriában, páron belül lehet országúti, vagy MTB kerékpár vegyesen is, gumi mérettől függetlenül. A „Baráti párosok” kategóriában nincs korcsoport megkötés. A „Családi párosok” kategóriájában 1 gyermek (2010-ben és utána született) és 1 szülő, vagy nagyszülő nevezhet. A családi kategóriában igazolt (licences) versenyzők nem indulhatnak.
Rajtszám átvétel, illetve helyszíni nevezésre a fennmaradó, vagy visszamondott helyekre a verseny napján, Bükkszentlászlón (gps: 48.067876, 20.678825), a rajt területén 8.30-10.30 között lesz lehetőség.

Fontos, hogy az útvonal 9.30-tól 13.00-ig teljesen le lesz zárva a forgalom elől. A verseny előtt és alatt csak körbe, Lillafüred felé lehet majd közlekedni. Ez vonatkozik a visszaguruló kerékpárosokra és a versenyzők kísérőire is. Az útlezárást az utolsó induló célba érkezése után oldják fel.
Az első versenyző Bükkszentlászlón, 10 órakor rajtol, akit félpercenkénti indítással, a nevezési sorrendben folyamatosan követnek a többiek. Becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után. A célt Bükkszentkereszt határában (gps: 48.068483, 20.648284), a kőkeresztnél jelölik ki. 
Az eredményhirdetést Bükkszentkereszten, a szabadtéri színpadnál tartják meg. Korcsoportonként az 1. helyezettek kupa és tárgyjutalom, a 2-3. helyezettek érem és tárgyjutalom díjazásban részesülnek. Bükkszentkereszt 3 szintes parkolójában minden távját befejező versenyző – rajtszám felmutatásával – emblémázott üvegpoharat kap ajándékba, és Bükkszentkereszt Önkormányzatának jóvoltából – étkezési jegy ellenében – juhtúrós sztrapacska is várja majd a kerékpárosokat.
Bővebb információ a rendező Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület http://kisgalya.hu weboldalán található, illetve Sikter Zsuzsanna főszervezőtől kérhető a +36 30 206 3602-es telefonszámon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában