Labdarúgás

2024.09.06. 10:08

Titkó Krisztián: nem titkolunk semmit

Lengyelországban zajlik az European Minifootball Federation Bajnokok Ligájának döntője.

Titkó Krisztián, Szacskó László és Irhás Ignác Varsóban

Fotó: Olvasónk

Ez a műfaj teljesen elvált az Európai- (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által favorizált futsaltól. A lengyel fővárosba kiírt eseményen huszonnyolc ország bajnokcsapata küzd a helyezésekért. 
 

Hárman játszanak 

– Eddig nagyon jól megy a szekerünk – újságolta lapunknak Varsóból Titkó Krisztián, szűkebb pátriánk futballéletének ismert és népszerű alakja, a budapesti Chicago alakulatának miskolci tagja, majd hozzátette: – Nem titkoljuk el a tudásunkat, kiadjuk magunkból a maximumot: ennek jegyében az FC Lions elnevezésű angol bajnokot 5–1-re vertük, jómagam két góllal járultam hozzá a diadalunkhoz. Csütörtökön este pedig 2–1-re bizonyultunk jobbnak az FC International Kickers nevezetű osztrák bajnoktól. Soron következő összecsapásunkat a szerb bajnokkal vívjuk és ha továbbjutunk a csoportunkból, akkor már az egyenes kieséses szakasz következik számunkra. Társaságunk keretében rajtam kívül még két Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei focista, a kesznyéteni Irhás Ignác és a tolcsvai Szacskó László található.
 

Jó tudni 

A csapatok 46x26 méteres, műfüves pályán játszanak, a kapuk 4x2 méteresek. Együttesenként egyszerre öt mezőnyjátékos és a kapus tartózkodhat a küzdőtéren. A szereplők az 5+1-es kispályás labdarúgás szabályai szerint futballoznak. Lényeges eltérés a futsalhoz képest, hogy a kapust bármilyen szituációban be lehet vonni a játékba.

A magyar válogatott

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában