Kosárlabda

2 órája

DVTK HT: brutális negyedik negyed

A DVTK HT csapata szombaton újabb bajnokit játszott. A DVTK HT ellenfele a BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós volt.

A DVTK HT együttesében Kányási (pirosban) is pályára lépett a bajnokin

Fotó: Vajda János

A DVTK HT csapata a női kosárlabda NB I 3. fordulójában, szombaton délután a BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós gárdáját fogadta Miskolcon, a DVTK Arénában. A DVTK Hun-Therm csapatából ezúttal is hiányzott sérülés miatt Aho N., Toman és Gulbe.

A DVTK HT csapata, Charles-szal (pirosban) a soraiban, újabb hazai meccset játszott
A DVTK HT csapata, Charles-szal (pirosban) a soraiban, újabb hazai meccset játszott 
Fotó: Vajda János

DVTK HT: belelendültek

A hazaiak picit nehezen lendültek játékba, túlzás lenne azt állítani, hogy mindent elsöprő volt a bajnokcsapat kezdése, ám a vendégek pünkösdi királysága után (2-5) fordult a kocka (13-9), és megkezdődött az araszolás. A két együttes közötti minőségbeli különbség az első negyedben azért nem tudott kidomborodni, mert a Diósgyőr dobásainak egy része pontatlan volt. Mivel azonban a védekezésük rendben volt, az első 10 perc végén megnyugtató előnyre tettek szert a piros-fehérek (17-10).

A második játékrészben is elsősorban Lelik vállalásai, illetve teljesítménye volt az, ami vitte előre a DVTK-t. A saját palánkja alatt jól dolgozott a hazai együttes (26-15), illetve egyre jobban sültek a támadások is, így még a hosszú szünet előtt, a tíz pontnál is nagyobb előnyt, húsz fölé vitték fel a vendéglátók (41-20). 

A harmadik negyedben a hazai csapat játékának sebessége rendben volt, az ellenfél palánkja alatt pedig Grigalauskyte szerzett centergólokat. Völgyi Péter, a hazaiak vezetőedzője jól sáfárkodott a játékpercekkel, igyekezett azt egyenlően elosztani, kilenc játékos között. A Diósgyőr előnye fokozatosan nőtt, a játékrész végén Jovanovic triplájával mentek 30 fölé (60-31).

Brutálisan kezdte az utolsó etapot a Diósgyőr, Jovanovic vezérletével egy 10-0-s szériát hoztak össze (70-31). Időkéréssel próbált magához térni a Szigetszentmiklós, és végül 40 pontos mínuszt követően, Csoma büntetőivel szerezték meg az első pontjaikat a negyedben (71-33). A meccs hajrájában Fárbás triplája után Poczkodi büntetői értek célba, majd megint Fárbás következett, egy duplával (80-33), a kerek ötven pedig Tenyér büntetőjével alakult ki (83-33). A DVTK Hun-Therm magabiztos győzelmet aratott a bajnokin, a szerdai, Basket Landes elleni, idegenbeli Euroliga start előtt. 

DVTK Hun-Therm – BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós 87-35 (17-10, 24-10, 19-11, 27-4)
Miskolc, 800 néző. V.: Nagy V., Horváth Cs., Nepp.
DVTK Hun-Therm: Aho T. 8, Charles, LELIK 20/6, JOVANOVIC 12/6, GRIGALAUSKYTE 14/3. Csere: Kányási 6/6, Tenyér 6, TADIC 10, Miklós M. 2, Fárbás 7/3, Poczkodi 2. Vezetőedző: Völgyi Péter.
BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós: HAINES 15/9, Zsámár P., Vári 5/3, Zsámár L. 2, Juhász A. 5. Csere: Rozman 4, Koch, Kovács K. 2, Csoma 2, Kovac, Szeitl. Vezetőedző: Armaghani Ármin.
Völgyi Péter: – A csapat egy kicsit már a szerdai Euroliga rajtjára fókuszál, az edzéseken főleg, és ez a meccsen is érezhető volt. Ezek a bajnokik arról is szólnak, hogy tudunk a nemzetközi meccsekre gyakorolni. 
Armaghani Ármin: – Gratulálok a Diósgyőrnek, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Úgy, hogy magukhoz képest talán még egy picit is gyengébben is játszottak, de ezt mi nem tudtuk kihasználni. Gyermeteg hibáink voltak, és úgy érzem, hogy az eddigi meccseink közül ma teljesítettük a legnyeglébben. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában