Labdarúgás

2 órája

Megbüntették a DVTK-t és a Nyíregyházát

Az október eleji találkozón történt szurkolói rendbontás miatt lépett az MLSZ. A DVTK és a nyíregyházi csapat is büntetést kapott.

A DVTK szurkolók üzenete a nyíregyházi tábornak

Fotó: MW

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága szerdai ülésén foglalkozott a 2024. október 5-én lejátszott Nyíregyháza SFC – DVTK (0-2) NB I-es labdarúgó mérkőzésen történtekkel. 
A fegyelmi bizottság a Nyíregyházát a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, ellenfelet sértő tartalmú felírat kihelyezése, tárgy elzárt területre történt bedobása és rasszista szimbólum kihelyezése) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte a csapat következő hazai NB I-es bajnokiján, a Nyíregyházi Városi Stadion B2 szektorának lezárását. 
Honlapunk információja szerint a nyíregyházi klubot 2,5 millió forintos pénzbüntetéssel sújtotta a szövetség. 

A nyíregyházi drukkerek drapija a DVTK elleni meccsen
A nyíregyházi drukkerek drapija a DVTK elleni meccsen
Fotó: MW

DVTK büntetés

Az MLSZ fegyelmi bizottsága a Diósgyőrt is pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, ellenfelet sértő tartalmú felírat kihelyezése és pirotechnikai eszközök használata).
Honlapunk információja szerint a Diósgyőri VTK-nak 1,5 millió forintot kell fizetnie.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában