Helyi sport

18 órája

Ferenci Gábor érme a vb-ről

Ferenci Gábor ezüstéremmel térhet haza Kazahsztánból. Ferenci Gábor a Gi-ben, a szenior 40-45 évesek 77 kg-os súlycsoportjában állhatott dobogóra.

Ferenci Gábor (balról a harmadik) a dobogó második fokán, Asztanában

Fotó: Magánarchívum

Az idei grappling világbajnokságot Kazahsztán fővárosában, Asztanában rendezték a múlt hét végén. A sportág csúcseseményén magyar versenyzők is részt vettek, és összesen két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel térhettek haza. Az egyetlen ezüstérmet egy miskolci sportember, Ferenci Gábor szerezte meg, aki a Gi versenyszámban szerepelt, a szenior B (40-45 évesek) 77 kilogrammos kategóriában. Csoportjában öten voltak, a helyezések sorsát körmérkőzésekkel döntötték el, ennek során Ferenci Gábor a négy mérkőzéséből hármat megnyert, és ennek köszönhetően a 2. helyen végzett, úgy, hogy sérüléssel bajlódott. 

Ferenci Gábor (pirosban) az egyik megnyert meccse után
Ferenci Gábor (pirosban) az egyik megnyert meccse után
Fotó: Magánarchívum

Ferenci Gábor szavai

Ferenci Gábor a verseny után a következő nyilatkozatot tette közzé, facebook oldalán:
– Sikerült életem legnagyobbját menetelnem, beteljesítve egy apai ígéretem. Grappling világbajnokságon, kategóriámban a dobogó második helyéig küzdöttem fel magam GI-ben. Elsőként köszönet a családomnak, Ferenciné Tia, Ferenci Zita, nélkületek nem ment volna és semmit nem érne a harcom! Köszönöm Skáfár Bence, Fischer Dávid meccsek közbeni edzői támogatást, testem gyógyítását. Köszönöm edzőimnek a felkészítést, az évek óta tartó belém vetett munkát Pálfalusi Attila, Zlatan Keleman, a csapatomnak, a Borsod Kempo SE-nek a sok-sok közös edzést, gyakorlást. Oláh Zoltán barátomnak a külön technikai tanácsokat, támogatást – sokat kell még közösen edzenünk Zoli! Köszönet a KVSE birkózó csapatának, Kónya Lajos, Szőgyőr Mihály edzőknek! Köszönöm Mellik Béla, hogy 10 éve elindítottál ezen az úton! Hatalmas köszönet a támogatóknak a belém vetett bizalomért, igyekeztem méltón helytállni. A legfontosabbat megtettem, a dobogón fent volt velem Dia fotója, a szívemben a szavai:

 ,,Mindig alkalmazkodj a pillanathoz, akkor megnyered a harcod!"

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában