Jégkorong

2 órája

Jégkorong: célzóvizet isznak a Macik

A hétvégén újabb két mérkőzés vár a Jegesmedvék csapatára. A Jegesmedvék produkcióit láthatják a nézők.

Az Erste ligában a 9. és a 10. forduló következik. A DVTK Jegesmedvék pénteken 18 óra 30 perctől a népkerti csarnokban a Gyergyói HK-t látják vendégül, vasárnap 17 órától pedig az Újpesti TE vendégeként küzdenek a pontokért.

jegesmedvék népkerti csarnoka
A népkerti jégkorong csarnok a Jegesmedvék otthona

Jegesmedvék: előtérben a hatékonyság

Marosi Tamás csapatmenedzsertől először arra kértünk választ, hogy szurkolói szempontból jobban örültek volna-e a múltheti idegenbeli vereségnek és hazai győzelemnek, mint a bekövetkezett fordítottjának, mire ezt a választ adta:

– A pontok és a tabellán elfoglalt helyezés tekintetében nincs különbség a hazai és idegenbeli mérkőzések fontossága között, de annyiban mindenképp extrán sajnáljuk a Csíkszereda elleni hazai vereséget, hogy a drukkereink megérdemelték volna, hogy győztes meccset lássanak. Ismét több mint ezren látogattak ki a meccsre és teremtettek jó hangulatot, rajtuk nem múlott a siker.

Ezután szóba hoztuk a lőtt és a kapott gólokat is.

– A hálónkba került találatok számával elégedettek lehetünk, hiszen a harmadik legkevesebbet kaptuk az idei szezonban – folytatta Marosi Tamás. – Az eredményességünk a támadójátékunk hatékonyságának növelésén fog múlni. Játékban sokszor dominálunk, kapura célzásaink száma is rendben van és ha a lövéshatékonysági mutatónkon javítani tudunk, akkor ez a szerzett pontok tekintetében is jelentős javulást hoz majd. Ennek érdekében az edzéseken és a videózások során a csapatunk tagjai folyamatosan dolgoznak azokon a részleteken, amik ezt elő tudják segíteni. Ami pedig az előttünk álló összecsapásokat illeti: mind a két meccs ugyanolyan nehéznek ígérkezik, mert két olyan csapattal találkozunk, amely várhatóan a liga élmezőnyéhez tartozik majd. Az a tervünk, hogy az eddigiekhez hasonló harcias játék mellett a hatékonyabbak legyünk a kapu előtt, ha ez megvalósul, akkor biztosak vagyunk benne, hogy több pontot is szerezhetünk a hétvége során.

A Macik kerettagjairól megtudtuk: az a ritka helyzet állt elő, hogy mindenki teljesen egészséges, kisebb sérülések persze jelenleg is vannak, de az egészségügyi stáb jó munkájának köszönhetően valamennyien játékra alkalmas állapotban vannak.

Az Erste liga állása

1. Corona Brasov    8    5    1    –    2    32–20    17

2. Újpest TE    8    5    –    1    2    22–17    16

3. Debreceni EAC    7    5    –    –    1    36–21    15

4. Gyergyói HK    7    4    1    –    2    29–19    14

5. Budapest Jégkorong AHC    8    4    –    1    2    35–31    13

6. DVTK Jegesmedvék    8    3    –    3    2    19–20    12

7. FEHA 19    8    2    1    –    5    19–31    8

8. Sport Club Csíkszereda    7    2    1    –    4    13–28    8

9. FTC-Telekom    8    1    1    –    6    25–30    

10. Dunaújvárosi Acélbikák    7    1    –    –    6    17–30    3

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában