Helyi sport

3 órája

Kétnapos nemzetközi verseny lesz a Keményben

Testvérvárosokból érkeznek úszók a hét végén Miskolcra.

Háromszázötven úszó vesz részt a hétvégi, miskolci versenyen

Fotó: Magánarchívum

A IV. MiReHu Kupa Testvérvárosok Nemzetközi Úszóversenye, egyben XXXVII. Bitskey Zoltán Emlékverseny október 25-26-án kínál megméretési lehetőséget a sportág hazai és külföldi képviselőinek.

A versenyt a MiReHu Nonprofit Kft. megbízásából a Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. rendezi meg a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. A hagyományos esemény célja felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtésre, a környezet védelmére, a nyersanyagok pazarlásmentes felhasználására, továbbá megméretési lehetőség biztosítása, és szintfelmérés a korosztályos bajnokságok előtt. 

– A hét elején lezártuk a nevezést, melynek alapján 350 sportolót várunk Miskolcra – tudtuk meg Hölcz Péter versenyigazgatótól, a Magyar Úszó Szövetség Észak-magyarországi régióvezetőjétől. – A 15 hazai klub mellett Kassáról, Aradról, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről és Nagyváradról érkeznek hozzánk úszók, erősítve a sportbarátságunkat. A rendező Miskolci Sportiskola 51 fővel képviselteti magát az erőpróbán. Vármegyénkből még a miskolci Swimming Penthatlon Club és a kazincbarcikai KSK Delfin sportolói is rajtkőre állnak. A 2016-2017-es, béka korosztálytól a felnőttekig mindenkinek versenyzési lehetőséget biztosítunk. Az ünnepélyes megnyitó október 25-én, pénteken, 13.45-kor lesz, míg a verseny 14.00-kor kezdődik. Másnap, szombaton, 9.30-kor lesz az első rajt. A két nap során 30 versenyszámban vetélkedhetnek a résztvevők. Összesen 150 eredményhirdetést tartunk majd. Idén is megemlékezünk dr. Bitskey Zoltánról, vármegyénk olimpikonjáról, Vígh Józsefről, Miskolc város örökös edzőjéről, Delneki Miklósról, a városi, illetve a vármegyei szövetség kiváló sportvezetőjéről, a fiatalon elhunyt kiváló sportolóról és edzőről, a miskolci Pászti Csabáról és a tragikus körülmények között fiatalon elhunyt tehetséges miskolci úszóról, Kriston Orsolyáról. Az öt emlékszámban a legjobb miskolci versenyzőt díjazzuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában