Rally

2 órája

Zemplénre cserélték Nova Goricát

A horvátországi futamgyőzelem után hazai vizekre evez Hadik András és Juhász István.

Hadikék újabb versenyt nyertek a Mitropa Kupában, de bajnokok már nem lehetnek

Fotó: ME

Újabb futamgyőzelemnek örülhetett Hadik András és Juhász István. A miskolci kettős a Mitropa Kupa horvátországi versenyén nyerte meg az értékelést. A 13. Rally Kumrovec technikás aszfaltos pályákon zajlott, a korábban megszerzett helyismeret pedig Hadikék előnyére vált. A Fordos páros ugyanis fölényesen, több mint egyperces különbséggel végzett az élen, amivel az éves összetett szempontjából is értékes pontokat gyűjtöttek.

Magabiztosan hozták

- Alapvetően sima győzelem volt. Végig vezettünk, stabilan hoztuk a jó eredményt - tekintett vissza a futamra Hadik András. - Ettől azonban fontosabb volt az élmény, amit a horvátországi versenytől ismét kaptunk. Rengeteg kanyarral tűzdelt pályát jelölt ki a szervező, mentünk sötétben, esőben, igazi kihívás volt számunkra ez a két nap. Úgy történtek a dolgok, ahogyan előzetesen elterveztük, örülök, hogy sikerült eredményesen zárni ezt a versenyt.
Csupán egyetlen kisebb malőr történt a hétvége során: Hadik András egy kicsit változtatott az autó beállításain, amitől sokkal kezelhetőbb lett a Fiesta, az egy évvel ezelőttihez képest. Az esőben azonban az egyik kanyar extrém csúszóssá vált, emiatt nekikoccantak egy domboldalnak. Nagyobb gond azonban nem történt, vissza tudtak térni a versenybe, és az autó sem sérült meg.

Későn szálltak be

- Idén később szálltunk be a Mitropa Kupába, ezért nem volt reális esélyünk arra, hogy megvédjük a 2023-as címünket - folytatta a korábbi négyszeres magyar bajnok ralis. - Nem is ez volt a legfőbb célunk, csupán szerettünk volna jól érezni magunkat ezeken a nemzetközi futamokon. Ez ismét sikerült, ezért egyáltalán nem bántuk meg, hogy részt vettünk néhány eseményen. Az utolsó két versenyen azonban már nem állunk rajthoz, októberben viszont a hazai szezonzárón találkozhatnak velünk a szurkolók.

Október végén: Zemplén

A HUMDA Országos Rally Bajnokság hatodik, egyben utolsó versenyét október 25-27-e között rendezik meg a Zemplénben. Hadikék a szezonnyitó veszprémi hétvége után az év utolsó magyar futamán is rajthoz állnak. Azokon a pályákon fognak ismét versenyezni, ahol a miskolci ralis korábban már szerzett bajnoki címet.

Rali: Mitropa Kupa
A 13. Motul Rally Kumrovec (Mitropa Kupa) végeredménye
1. Hadik András, Juhász István (Ford Fiesta Rally2) 1:07:52,3 óra
2. Geipel Philip, Becker Katrin (Skoda Fabia RS Rally2,németek) +1:02:1 perc
3. Müller Liam, Hirsch Alexander (Skoda Fabia RS Rally2, németek) +1:46,3 perc
4. László Zoltán, Balázs Zsolt (Skoda Fabia RS Rally2) +5:04,9 perc
5. Glasencnik Matja, Pistotnik Matej (Peugeot 208 Rally4, szlovénok) +5:13,5 perc
6. Garner Hermenn, Thannhauser Karin (Mitsubishi Lancer EVO X R4) +6:35,3 perc
A Mitropa Rally Cup állása
1. Geipel Philip, Becker Katrin (Skoda Fabia RS Rally2,németek) 280 pont
2. Garner Hermenn, Thannhauser Karin (Mitsubishi Lancer EVO X R4) 243 pont
3. László Zoltán, Balázs Zsolt (Skoda Fabia RS Rally2) 237 pont
4. Hadik András, Juhász István (Ford Fiesta Rally2) 188 pont
5. Noller René, Rauber Tim (Opel Corsa Rally4, németek) 175 pont
6. Skulj Mark, Ocvirk Uros (Opel Corsa Rally4, szlovénok) 156 pont

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában