segítség

2020.11.16. 07:00

Összefognak Andrásért

A hűtőnél keletkezett elektromos zárlat, emiatt leégett egy ház Cserépfaluban.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

Leégett egy ház szerdán reggelre Cserépfaluban. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a családi ház teljes terjedelmében égett, a hajnali órákban a tüzet a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók oltották el négy vízsugárral. Személyi sérülés nem történt, viszont egy személyt rokonoknál helyeztek el.

Mindenki segít

A ház tulajdonosa, Kósik András elmondta, kopogásra ébredt, de nem kopogtak, hanem a tető égett. Értesítette a tűzoltókat és míg kiértek, igyekezett maga oltani a lángokat, de nem sikerült megakadályoznia, hogy leégjen a ház.

– A tűzoltók szerint a hűtő motorja robbant föl, onnan indult a tűz. Még ki tudtam jutni az épületből, de semmi mást, csak a laptopomat hoztam ki, amin a családi fényképek vannak. A gázpalackért nem mertem már visszamenni, az felrobbant. Porig égett a ház – mondta Kósik András.

Szerencsére van biztosítása, de így is nagy a kár. Ugyanakkor mindenki segít neki, összefogott a falu, aminek nagyon örül. A házat vissza kell bontani, mert a falak is megégtek, a tető is beszakadt. Viszont optimista, most egy másik épületbe költözik, és szerinte meg fogják oldani a helyzetet. Építőanyagot is kapott már tetőjavításhoz.

A szomszéd, Kerékgyártó Tibor elmondta, ő a tűzoltóautók zúgására ébredt hajnal háromkor, kiment, hogy tud-e valamit segíteni, de akkor már intézkedtek, a polgármester is a helyszínen volt. Szomszédjának mindene tönkrement, de szerencsére nem került életveszélybe.

Agárdiné Tóth Rózsa szerdán reggel már hívta volt munkavállalóját, hogy mire van szüksége. – Nagyon kevés dolga maradt, de Cserépfaluban nagy az összetartás. Elkezdtük a gyűjtést, a felajánlásokat, ki fogjuk segíteni a kátyúból. Mindenkitől pozitív visszajelzéseket kaptam, akivel beszéltem, mindenki úgy áll hozzá, hogy segítsünk, minél hamarabb felkészüljön a télre – emelte ki Agárdiné.

Kedden Tibolddarócon gyulladt ki egy ház, de mint Nagy Sándor polgármestertől megtudtuk, az lakatlan volt. Az önkormányzat értesítette a tulajdonosokat, illetve az omlásveszély miatt körülkerítették az ingatlant, valamint figyelmeztető táblákat helyeztek ki.

(A borítóképen: András a háromosztatú porta legbelső házában lakott, az első két épület nem sérült meg)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában