Helyi sport

2024.09.16. 21:35

Ráadásban jutott a DVTK a harminckettőbe (képekkel)

20240916 Kazincbarcika Kolorcity Kazincbarcika (NB II) – Diósgyőri VTK (NB I) Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország

A hétfő esti, vármegyei kupaderbi a vendégcsapat továbbjutását hozta.

Kis híján telt ház várta a szurkolókat hétfőn este a KolorCity Arénában, ahol a helyi NB II-es együttes az élvonalbeli Diósgyőri VTK-t fogadta, a Magyar Kupa 3. fordulójában, a 32 közé jutásért kiírt csatában. A „kis híján" jelző azért volt indokolt, mert a barcikai klub egy korábbi meccsen történtek miatt büntetést kapott: a 2022/2023-as Magyar Kupa 4. fordulójában rendezett Kolorcity Kazincbarcika SC – Zalaegerszegi TE találkozót követően a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága több százezer forint pénzbüntetést rótt ki az észak-borsodi klubra, illetve egy soron következő Magyar Kupa mérkőzésre elrendelte az egyik szektor lezárását. A büntetés oka – a határozat szerint – a hazai szurkolók rasszista megnyilvánulása (10-20 másodpercig tartó huhogás) volt. Ezért volt tehát lezárva az egyik szektor, ami néhány tucat mínuszt jelentett a lelátón, a barcikai oldalon.

A kupában igen

Borongós, hűvös idő várta a feleket, és az előző napokban eső által áztatott pálya, kérdés volt, hogy ez mennyiben befolyásolja, befolyásolhatja az eseményeket. Az előző két körben csak az alacsonyabb osztályú csapatoknak kellett játszaniuk, az NB I-eseknek, és az NB II-eseknek nem, így biztos volt, hogy a két klub közül az egyiknek befejeződik a 2024/2025-ös kupaszezon. A két vezetőedző közül a házigazdák trénere közel a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, egyedül az aktuális házi gólkirály, Pethő nem volt még olyan állapotban sérülését követően, hogy kezdjen. A Diósgyőrnél nem állt rendelkezésre az utánpótlás pályafutását Kazincbarcikán kezdő Komlósi, valamint Bényei, Popadiuc, Drezgic, és Feuillassier sem volt a keretben. Viszont mezt húzhatott Acolatse, akit a Győr elleni NB I-es bajnokin, a 96. percben kiállított a játékvezető, emiatt eltiltást kapott, az viszont az MK-ra nem érvényes.

Jurek befejelte

Taktikai csata zajlott a meccs elején, a 8. percben Fadgyasnak kellett kilépnie egy labdáért, s ezzel elhárította a lehetséges veszélyt. Egy perccel később ismét a barcikai portás volt munkában, Acolatse, és a kipattanó után Gera kísérletét védte. A 10. percben Edomwonyi gurított a KBSC kapujának jobb oldala mellé, ebben a szakaszban egyértelmű volt a piros-fehér fölény. A 16. percben egy távoli löket kijött a DVTK kapusáról, de nem érkezett a labdára senki sem, majd Varga ,,tüzelt" mellé, 17 méterről. Sentic megcsúszott egy kitámasztásnál, fájlalta egy kicsit emiatt az ágyékát, de maradt a pályán. A vendégdrukkerektől volt hangos a barcikai este, miközben Lucas találta el Lund felkarját, ami nem lehetett büntető. Lucas ollózása után lelassult a labda, felkaparta Sentic, aztán Bódit kellett ápolni, mert kapott egy rúgást. A 30. percben Holdampf hosszan vágta előre a játékszert, Fadgyas egy kicsit elnézte, de gyorsabb tudott lenni, mint Jurek. A 31. percben aztán utóbbi betalált, Sanicanin bal oldali beadását követőn 8 méterről fejelt a jobb felső sarokba (0-1). Edomwonyi nekiszaladt a kapufának, ám szerencsére nem lett nagy baj, vissza tudott térni. A 39. perc elején Kártik játszott Szabó M-hez, aki 18 méterről a diósgyőri kapu bal oldalába helyezett (1-1). Kártik fejese okozott még izgalmat, de döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

A szünet után

Barcikai lehetőséggel indult a második játékrész, amelyre már nem jött ki Edomwonyi a vendégeknél. Rakonjac kerülhetett volna helyzetbe a 16-oson belül, de rosszul vette át a labdát, majd Acolatse volt aktív a jobb oldalon, ahogyan jobbára addig is. Az 55. perc elején Szabó M. kapott kiváló kiugratást Varga J-től, Lund nem mert vele szemben szabálytalankodni, Szabó M. elhúzta a labdát Sentic mellett, és duplázott (2-1). Átadta a területet a KBSC, szöglet után Sanicanin csúsztatott a hazai kapu fölé. Nem maradt más választása, hármat cserélt Radenkovic, a vendégszektorból pedig ,,Ébresztő"-t kiabáltak a szurkolók. Hiányzott az átütőerő a Diósgyőrből, és az idő is ellenük dolgozott. Az egyik csere, Varga Z. viszont a 71. percben 4 méterről a rövid sarokba lőtt, így 2-2-ről indult a hajrá. Osztálykülönbségnek nem volt nyoma, benne volt a meccsben a ráadás. A 81. percben Rakonjac próbálkozott, Fadgyas hárított, aztán jött egy barcikai, Süttő mentés a gólvonal elől, dönteni akart a DVTK. Pethő perdített a 90. percben, aztán ugyanő fejelt a 94. percben, egyikből sem lett gól, így következhetett a túlóra. A 95. percben Rakonjac ért bele Kampetsis lövésébe, így előnybe került a Diósgyőr (2-3). A hosszabbítás második felében Rakonjac lépett ki, és 12 méterről a kapuba gurította a labdát, Fadgyas mellett (2-4). Ezzel az NB I-es miskolci együttes lépett tovább. ÉM

Labdarúgás: jegyzőkönyv


 

Kolorcity Kazincbarcika SC (NB II) – Diósgyőri VTK (NB I) 2–4 (2–3, 2–2, 1–1) – hosszabbítás után

Kazincbarcika, 1100 néző. V.: Karakó (Szert, Rózsa).

KBSC: Fadgyas – Ternován (Csatári, 70.), Polgár, Debreceni, Süttő (Szujó, 87.) – Varga J., Lucas (Katona, 110.) – Pintér R. (Pethő, 70.), Kártik (Ádám F., 97.), Bódi – Szabó M. Vezetőedző: Erős Gábor.

Diósgyőr: Sentic – Gera, Szatmári, Lund, Sanicanin (Bárdos, 117.) – Holdampf (Kampetsis, 76.), Vallejo – Acolatse (Rharsalla, 60.), Jurek (Varga Z., 59.), Pozeg Vancas (Klimovich, 59.) – Edomwonyi (Rakonjac, 46.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovic.

Sárga lap: Varga J. (27.), Debreceni (77.), ill. Holdampf (14.), Szatmári (37.), Gera (103.).

 Gólszerző: Szabó M. (39., 55.), ill. Jurek (31.), Varga Z. (71.), Rakonjac (95., 109.).

Jók: Szabó M., Lucas, Varga J., Bódi, ill. Gera, Jurek, Varga Z., Rakonjac.

 Erős Gábor: – Dicséret illeti a csapatot, nagyon sokáig méltó ellenfelei voltunk a Diósgyőrnek. Egygólos hátrányban fordítani tudtunk, viszont a Diósgyőrnél olyan játékosok tudtak beállni, akik pluszt tudtak hozzáadni, új lendületet hoztak. Jelenleg a mi keretünk ennyire képes. Felőrölt bennünket a Diósgyőr. Ha őszintén nézem, a döntetlen reális eredmény volt a 90 percet tekintve, de a hosszabbításban már jobb volt a DVTK. Ellenfelünk megérdemelten jutott tovább, sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban a kupában.
Vladimir Radenkovic: – Gratulálok a kollégámnak, mert nagyon jól játszott a csapata. Be kell valljam, időként problémát jelentett nekünk, ahogyan játszottak. Az elején meg voltak a helyzeteink, azonban ezek nem mentek be, és a Barcika, rutinos játékosainak köszönhetően átvette az irányítást. Jól változtattak pozíciót a játékosok, és jó támadásokat vezettek. Innentől kezdve egy klasszikus kupameccsé vált a találkozó, s ha nem rúgunk gólt, nehézzé válik minden. Az volt az erényünk, és ez fordította meg a mérkőzést, hogy sokkal erősebb volt a kispadunk, akik onnan beszálltak, plusz energiákat tudtak hozni. Nem mondhatnám, hogy könnyen nyertünk, de nem volt könnyű, büszke vagyok a játékosaimra, leginkább arra, hogy akik a kispadon kezdtek, azok teljes motivációval szálltak be a mérkőzésbe. 

Továbbjutott: a Diósgyőri VTK

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában