agresszív viselkedés

2021.01.29. 15:00

Köszönet helyett rátámadt a mentősökre

A Kazincbarcikai Járásbíróság előkészítő ülésen szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki 2019-ben Felsőnyárád közelében megrendezett autós rallyn az ellátását végző mentősökre támadt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott nézőként vett részt a rendezvényen. Alkoholt fogyasztott, majd bement a nézők elől elzárt, szalagkorláttal elválasztott területre, ahol egy 10 méter mély szakadékba esett. A helyszínre érkező mentők megkezdték az ellátását, azonban a vádlott trágár kifejezéseket használva szidta a mentőszolgálat munkatársait. Amikor a mentése érdekében a hordágyhoz akarták szíjazni, nagy erővel térden rúgta az egyik mentőtisztet, akinek a térde zúzódott. A vádlott agresszív viselkedésének a rendőrök megérkezése vetett véget.

A járásbíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kilenc hónap szabadságvesztésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és tettét megbánta. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően is többször volt már büntetve.

A bíróság ítéletét a vádlott elfogadta, azonban az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában