szeszélyes időjárás

2021.04.04. 12:15

Nem áprilisi tréfa, hózivatar volt a Bükkben

Noha Miskolcon jelenleg szépen süt a nap, és tavaszias húsvétunk van, a magasabban fekvő területeken korántsem ilyen kellemes az időjárás.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Időkép

Szeszélyes időjárásra ébredtünk, hózivatar alakult ki a Bükkben – írta szombaton a metkep.hu. Néhány perc alatt Bükkszentkereszt is kifehéredett, átmeneti mérhető hóréteg alakult ki. Villámlás, felhőszakadás, hózáporok, hózivatarok hódara, kisebb méretű jégeső és erős, viharos széllökések is előfordultak országszerte, Kékestető is hóba borult.

Húsvét vasárnap pedig Bánkúton tréfálkozott az időjárás, a turistaháznál ilyenkor szokatlan, de nagyon szép karácsonyi hangulatot varázsolva. Az előrejelzések szerint kedden érkezik majd egy újabb hideg betörés hóval, így továbbra is lehet számítani az áprilisi télre.

A metkep.hu előrejelzése szerint ugyanis hétfő este nyugat felől markáns hidegfront tör be hazánkba, órák alatt 5-10 fokos lehűlést okozva. A gyors váltás erős széllel jár, sokfelé viharos lökések is lesznek. Az Északi-középhegységben, délnyugaton és nyugaton havazhat, a hegyekben, főleg a Bükk és a Zemplén csúcsain öt centimétert meghaladó hómennyiség hullhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában