Tenisz

2019.08.28. 07:06

Babos Tímea a második fordulóba jutott az US Openen

Babos Tímea a második fordulóba jutott az amerikai nyílt teniszbajnokságon, miután kedden legyőzte a spanyol Carla Suárez Navarrót, aki az első játszma után sérülés miatt feladta a további küzdelmet.

Hungary's Timea Babos hits a return against Sloane Stephens of the US during their women's singles match on day three of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 16, 2019. (Photo by Peter PARKS / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --

Forrás: AFP

Fotó: Peter Parks

„Azt azért kiemelném, hogy összességében jól játszottam. Tudom, hogy Carla Suárez Navarro jó ideje küszködik a hátával, nagyon sajnálom és a legjobbakat kívánom neki! Nyilván örülök a saját játékomnak és annak is, ahogyan kezeltem ezt a mérkőzést. Boldog vagyok, hogy továbbjutottam, és az a legfontosabb, hogy készüljek a következő feladatra” – idézte a soproni teniszezőt hivatalos honlapja.

Babos pályafutása során harmadszor jutott a főtáblán a második fordulóba a US Openen. Ellenfele a 64 között a mindössze 15 esztendős Cori Gauff lesz: az amerikai tinédzser az idei wimbledoni torna szenzációját okozta azzal, hogy a selejtezőből indulva egészen a nyolcaddöntőig menetelt. Gauff két évvel ezelőtt döntős volt a juniorok között a US Openen, tavaly pedig veretlen maradt a Roland Garros korosztályos tornáján.

Borítókép: Babos Tímea egy korábbi mérkőzésén

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!