Cigánd SE

2021.01.15. 19:30

Egy kiugrási lehetőség lehet

A tabella végéről a középmezőnybe lépne előre a Cigánd SE NB II.-es női labdarúgócsapata.

Molnár István

Forrás: Cigánd SE

Tavaly július elején derült ki, hogy csapatot indít a labdarúgó női NB II.-ben a Cigánd SE, amely addig csupán U16-os és U19-es alakulatot versenyeztetett a „gyengébbik” nemnél. A bodrogköziek a tizenkét, őszre tervezett mérkőzésükből – a koronavírus miatt – nyolcat tudtak megvívni, ezek közül egyszer nyertek, egyszer döntetlenre végeztek, míg hatszor vesztesen hagyták el a pályát. A Cigánd SE a 4 pontjával a táblázat utolsó, 13. helyén áll a Keleti csoportban, azok után, a tizennegyedik klubot, a Hajdúszoboszlói SE-t kizárta a szövetség.

Ennek következményeként jelentős változások történtek a csapatnál, annak érdekében, hogy a tavaszi idénynek már egy ütőképesebb csapattal vághassanak neki. A kispadon Dócs Károlyt Gönczi Zoltán váltotta, segítői is lettek az új trénernek, Kertész Réka és Kovács Barbara személyében, akik játékosként is maradnak a klub kötelékében.

– A helyi utánpótlásban vagyok edző, de a női szakág nem ismeretlen számomra, hiszen egy évig voltam edzője az egri Eszterházy Károly Egyetem női futsalcsapatának. Egyébként ebben az intézményben végeztem sportszervezői szakon – mondta Gönczi Zoltán.

Sűrű lesz a február

A csapat a téli felkészülést tegnap kezdte el.

– Heti kettő vagy három edzés szerepel a programban, attól függően, hogy ez hogyan fér bele a lányok idejébe, hiszen sokan dolgoznak a csapatból – közölte Gönczi Zoltán. – Két edzőmérkőzést játszunk majd, egyet a Nyíregyháza SFC női csapata ellen, a másikat pedig a fehérgyarmati U16-os fiúgárdával vívjuk meg. Ennél többre sajnos nincs idő, mert a jövő hónap elején, tíz nap alatt három bajnoki találkozón fogunk pályára lépni: február 3-án a Soroksár vendégeként, február 7-én a Hatvan érkezik hozzánk, február 13-án pedig Nyíregyházára utazunk majd.

A 28 esztendős szakvezetőtől megkérdeztük azt is, hogy milyen – minimális – céljaik vannak a tavaszra, és hogy milyen perspektívát lát a cigándi női futballban.

– Szeretnénk felkapaszkodni a középmezőnybe – nyilatkozta a Cigánd SE trénere. – Vannak még persze egyéb célok, személyesek is, ám

a lényeg az: a lányokra nem kívánok, kívánunk terhet rakni, a legfontosabb, hogy élvezzék a munkát az edzéseken és magát a mérkőzést is. Optimista ember vagyok, ezt akarom nekik átadni, hogy sosem szabad feladni, csak előre kell figyelni, és az elvégzett munka ki fog fizetődni. A stabil NB II.-es felnőttcsapatot hosszabb távra tervezi a klub, de az utánpótlás minőségén is javítani akarunk. Cigánd ugyanúgy lehet egy jó bázis a nőknél, mint a fiúknál, a másodosztálynak köszönhetően jobban szem előtt vagyunk. A lányok számára a foci egy kiugrási lehetőség lehet, hiszen itt vagyunk nagyon messze, sok mindentől távol.


A cigándiak kerete

Kapus: Oláh Ágnes.

Védők: Fodor Réka, Bölömi Ibolya, Tordai Ivett, Kapéri Kitti, Tóth Veronika, Hutkai Zsóka.

Középpályások: Kovács Barbara, Kovács Kamilla, Gombos Emese, Kertész Réka, Bornemissza Barbara, Nagy Brigitta, Kemény Hajnalka, Osztroha Petra, Szoták Veronika, Sütő Zsófia.

Támadók: Nagy Renáta, Garda Anna, László Viktória.

Klubvezetői szavak

– A 2020/21 -es szezonban indítottunk először felnőtt női csapatot a bajnoki rendszerben – mondta Tóth István, klubvezető. – Az utánpótlás-nevelés a lányok körében 2016-ban indult el nálunk és mára eljutottunk odáig, hogy biztosítanunk kell számukra a felnőtt versenyzési lehetőséget. A megye ezen részén a Cigánd SE a férfi labdarúgás zászlóshajója és azt szeretnénk, ha ez a színvonal megmaradna a női szakágban is. Amellett, hogy jelenleg az NB II -ben szerepel felnőtt női csapatunk ennél nagyobb volumenű tervekkel is rendelkezünk. Szeretnénk a női utánpótlást is olyan szintre emelni, ami a térségünkben egyedülálló módon biztosít versenyzési lehetőséget a lányoknak már az óvodás kortól. Ennek megfelelően a következő szezonra pályázatot kívánunk benyújtani a Kiemelt Képzési Központ minősítésre és ezen belül szeretnénk elérni a Fejlesztési Központ státuszt. Ezen státusz elérésével a korábbinál nagyobb intenzitású, magasabb minőségű és nagyobb létszámú képzést tudunk folytatni a jövőben.

(A borítóképen: A cigándi edzőK. Kovács Barbara, Gönczi Zoltán, Kertész Réka)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában