Diósgyőri VTK

2021.06.30. 09:15

Három játékos nagyon kellene

Egyhetes szünet után ismét üzemszerűen működik a diósgyőri labdarúgócsapat.

Berecz Csaba

Forrás: ÉM

A labdarúgó NB II. augusztus elsejei rajtjára készülő Diósgyőri VTK csapata hétfőn, egyhetes szünetet követően újra edzésbe állt, Kondás Elemér vezetőedző ismét közös foglalkozást vezényelt a játékoskeret tagjainak.

– Összességében egy hét aktív pihenőt kaptak a labdarúgók, de ez sem telt munka nélkül, futások és erősítések szerepeltek a napi penzumokban, amelyeknek az elvégzését, intenzitását órával ellenőriztünk a távolból – válaszolta megkeresésünkre Kondás Elemér. – Az évad első munkanapját korai időpontra tettük, és emiatt szükséges volt, hogy mindenki kapjon még egy kis időt arra, hogy a nyár egy hetét azzal töltse, akivel szeretné. A labdarúgók várták is ezt az időszakot, és úgy látom, hogy jól telt, hasznos volt, mindenki jó hangulatban és egészségesen tért vissza, vette fel a munkát hétfőn.

– Ennek a mostani hétnek a programja már speciálisabb, a kondicionális képzés még napirenden van, de mivel a hét végén már edzőmérkőzésen is pályára lépünk, a játék- és taktikai elemek gyakorlása fokozatosan egyre nagyobb hangsúlyt kap – mondta Kondás Elemér, akit arról is megkérdeztünk, hogy a keretet hány fő alkotja jelenleg. – Ez változó, a két kapus mellett általában huszonkét mezőnyjátékos tréningezik, de mivel a keret mozgásban van, érkezők és távozók egyaránt vannak, így ez a szám hol erre, hol arra mozdul el egy kicsit. Remélem, hogy a közeljövőben egy picit az érkezők irányába, ugyanis nagy esély van arra, hogy további labdarúgók csatlakoznak még hozzánk.

Arra a felvetésünkre, hogy mivel tíz védő, védekező játékosa már van a DVTK-nak, előre, a támadószekcióba kellenének futballisták, Kondás Elemér annyit mondott, hogy elsősorban oda, majd amikor arról kérdeztük, hogy mennyi támadószellemű játékosra lenne még szükség, azt felelte: három nagyon kellene.

A keretről

Az Észak-Magyarország értesülései szerint a hivatalosan még a DVTK keretéhez tartozó játékosok közül többek sorsa is eldőlt. A kölcsönből visszatért öt labdarúgóból ketten maradnak (Zsolnai, Bárdos), ketten biztos, hogy nem lesznek a piros-fehérek játékosai az új évadban (Korbély, Orosz M.), míg egy labdarúgó sorsa még kérdéses (Tóth B.). A lejáró szerződésűek közül Makrai valószínűleg a DVTK-nál folytatja, az NB III.-as DVTK tartaléktól a felkészülés előtt az első csapathoz visszakerült Farkas M. viszont szinte biztos, hogy nem ragad meg. Iszlairól már korábban kiderült, hogy nem marad (még nincs új csapata), Bukrán pedig a Pécsi MFC-ben folytathatja pályafutását.

Érdekesség, hogy a hét, szerződésbontással távozott külföldi labdarúgó közül kettőről lehet tudni, hogy melyik csapat játékosa lesz, a közös az bennünk, hogy mindketten hazatérnek: Vanecek a cseh első osztályban szereplő SK Sigma Olomouchoz, Shestakov az ukrán második vonalban játszó NK Veres Rivne gárdájához szerződött.


A DVTK keretéről

Maradt (9 fő): Hegedűs János, Dejan Karan (szerb, magyar), Molnár Gábor, Polgár Kristóf, Asmir Suljic (bosnyák, magyar), Szűcs Kornél, Danilovic Branislav (szerb, magyar), Orosz Donát, Zsiga Máté.

Érkezett (8+5 fő): Hornyák Marcell (Nyíregyháza SFC), Eperjesi Gábor (Mezőkövesd Zsóry FC), Németh Márió (Szombathelyi Haladás), Oláh Bálint (Budafoki MTE), Szatmári Csaba (Debreceni VSC), Póser Dániel (Budafoki MTE), Szeles Tamás (Mezőkövesd Zsóry FC), Bokros Szilárd (Puskás AFC), Farkas Marcell (DVTK tartalék), Bánhegyi Donát (DVTK Akadémia), Jurek Gábor (DVTK Akadémia), Kispál Tamás (DVTK Akadémia), Zsemlye Balázs (DVTK Akadémia).

Kölcsönből visszatért (5 fő): Bárdos Bence (Szolnoki MÁV FC), Zsolnai Richárd (FC Ajka), Orosz Marcell (Debreceni EAC), Korbély Kristóf (KC Kazincbarcika SC), Tóth Borisz (KC Kazincbarcika SC).

Kérdéses (1 fő): Makrai Gábor.

Távozott (19 fő): Marko Malenica (horvát, NK Osijek, kölcsönből vissza), Alen Grgic (horvát, NK Osijek, kölcsönből vissza), Vinko Soldo (horvát, GNK Dinamo Zagreb, kölcsönből vissza), Luka Marin (horvát, NK Osijek, kölcsönből vissza), Odise Roshi (albán, Akhmat Grozny, kölcsönből vissza), Gheorghe Grozav (román, MTK Budapest), Stefan Drazic (szerb, Mezőkövesd Zsóry FC), David Vanecek (cseh, SK Sigma Olomouc), Sergiy Shestakov (ukrán, NK Veres Rivne), Artur Pikk (észt, szerződésbontás után szabadon igazolható), Diego Zivulic (horvát, szerződésbontás után szabadon igazolható), Goran Milovic (horvát, szerződésbontás után szabadon igazolható), Hysen Memolla (albán, olasz, szerződésbontás után szabadon igazolható), Augusto Max (argentin, szerződésbontás után szabadon igazolható), Mirko Ivanovski (észak-macedón, lejárt a szerződése, szabadon igazolható), Antal Botond (Mezőkövesd Zsóry FC), Márkvárt Dávid (Vasas FC), Iszlai Bence (lejárt a szerződése, szabadon igazolható), Bukrán Erik (lejárt a szerződése, szabadon igazolható, Pécsi MFC).

(A borítóképen: Kondás Elemér)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában