helyi politika

2020.10.05. 17:30

Uniós forrásokra is fókuszálnak

Az uniós források hatékony kiaknázásáról és a fiatalok elvándorlásának megállításáról is egyeztetett hétfőn Varga Judit igazságügyi miniszter és Koncz Zsófia országgyűlésiképviselő-jelölt.

Novák Krisztina

– Zsófia a folytonosságot jelképezi, hiszen édesapja országgyűlési képviselőként rengeteget tett Szerencsért és a térségért – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Varga Judit igazságügyi miniszter, aki azért is érkezett a szerencsi választókerületbe, hogy támogassa Koncz Zsófia országyűlésiképviselő-jelöltet. – Sokszor az ember nem maga választja meg a sorsát, a feladat jött, és a Jóisten Zsófira bízta a jelöltséget, aki egész kisgyermekkora óta magába szívta a közéletiséget. Tudja, mennyire fontos, hogy tegyünk másokért, főleg szűkebb pátriánkért.

Varga Judit ismertette, arról is beszéltek Zsófiával, hogy uniós politikáért felelős miniszterként látja, hogy mekkora lehetőségek érkeznek nemcsak az országba, de az Észak-Magyarország régióba is a következő, hétéves uniós költségvetési ciklusban.

– Azon leszek, hogy minden egyes részletszabály tekintetében olyan helyzetbe tudjuk hozni ezt a térséget, hogy a kisvállalkozásoktól kezdve a különböző kistelepüléseken át mindenki nagymértékben részesüljön ezekből a lehetőségekből – hangsúlyozta a miniszter. – Nagyon fontos az úthálózat fejlesztése is. A jövőbeni uniós támogatások az infrastrukturális összeköttetésekre adnak támogatásokat, a zöldítésre, a környezetvédelemre és az agráriumra. Ezek mind olyan területek, amelyekben nagyon jó esélyekkel indul Szerencs és térsége.

Koncz Zsófia kiemelte, nagyon fontosnak tartja, hogy a térségbe érkezzenek uniós források is, valamint a 37-es út kétszer két sávosra bővüljön. Varga Judit azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az elvándorlás megállítása, mint a régió legnagyobb kihívása, mindannyiunk felelőssége és feladata. Éppen ezért olyan lehetőségeket kell idehozni, amiben a fiatalok az óvodától egészen a nyugdíjig perspektívát látnak, hogy helyben, itt éljék le az életüket. A Miskolci Egyetemen is ez a regionális társadalmi felelősségvállalás az elsődleges célkitűzés, hogy az egyetem olyan fontos katalizátor legyen a helyieknek, ahol ez a perspektíva egy életen át a rendelkezésükre áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!