Magyarország

2011.04.09. 13:42

Udvardy Györgyöt nevezte ki a pápa a Pécsi Egyházmegye püspökévé

<p>Pécs - Udvardy Györgyöt nevezte ki XVI. Benedek pápa pécsi megyéspüspökké, az erről a posztról lemondott Mayer Mihály helyére.</p>

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának szombati közleménye szerint az 51 éves Udvardy György eddig segédpüspök volt, 2003-tól érseki általános helynök és vagyonkezelő az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében. 2004-től az Országos Hitoktatási Bizottság elnöke, 2000-től az Esztergomi Hittudományi Főiskola tanára.

Számos rendőrségi vizsgálat folyik a pécsi püspökség gazdálkodásával kapcsolatban. Sajtóhírek szerint Mayer Mihály püspök év eleji távozása óta kiderült, hogy a pécsi püspökség csak 2010-ben több mint 200 milliós hiányt halmozott fel, és számos egyházközségeknek maradt adósa. Index információi szerint az elmaradások végösszege százmillióra is rúghat. A hatósági vizsgálattal egy időben a katolikus egyházon belül is zajlik a Mayer-Wolf-ügy vizsgálata, ám ennek a folyamatnak a részletei nem nyilvánosak.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!