Krimi

2 órája

A Temutól vár csomagot? Lehet, hogy az adatai fogják bánni

Ajánlott lecserélni a jelszavainkat, és az eddiginél is jobban figyelni az adathalász e-mailekre.

MW

Az internetes vásárlás nem mindig veszélytelen

Forrás: Shutterstock

A Temu állítja, hogy nem törték fel a rendszerét, miután egy hacker állítólag ellopott egy 87 millió ügyféladatot tartalmazó adatbázist.

Az illető hétfőn kínálta eladásra az adatokat a BreachForums hackerfórumon. Egy kisebb mintát is készített a dokumentumból, hogy bebizonyítsa, valóban megszerezte az adatokat – írja cikkében a Mandiner a Bleeping Computer híradása alapján.

temu adathalászat
Érdemes óvatosnak lenni, és lecserélni a jelszavainkat
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A smokinthashi nevű felhasználó azt állítja, hogy a birtokába jutottak felhasználónevek, azonosítók, IP-címek, teljes nevek, szállítási címek, telefonszámok és jelszavak is.

A Temu ezzel szemben kijelentette: megvizsgálták a mintát, de nem találtak egyezést az adatbázisukkal.

A Bleeping Computer emlékeztetett, hogy a kínai céget korábban már vizsgálták a túl olcsó termékei, azok minősége, valamint szállítási és adatvédelmi problémák miatt is, de adatvédelmi incidens eddig nem történt.

Az eset kapcsán a portál figyelmeztette a felhasználókat: nem árt lecserélni a jelszavaikat, és az adathalász levelekkel is legyenek nagyon óvatosak. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!