Buktak a gigászok

9 órája

Ötlettelen Real, tanácstalan Atlético

Az Atlético Madrid és a Real Madrid egymás elleni, botrányokkal tarkított derbivel hangolt a Bajnokok Ligája második fordulójára, s a BL-meccsekben sem volt túl sok köszönet egyik oldalon sem. A címvédő Real 1-0-ra kapott ki a francia Lille vendégeként, az Atlético pedig 4-0-s pofonba szaladt bele a portugál Benfica otthonában. Sem Carlo Ancelotti, sem Diego Simeone nem keresett kifogásokat a vereség után.

MW

Real Madrid's French forward #09 Kylian Mbappe looks on during the UEFA Champions League football match between Lille LOSC and Real Madrid at the Pierre Mauroy Stadium in Villeneuve-d'Ascq, northern France, on October 2, 2024. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Fotó: AFP

A Real Madrid nagy meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett a Lille otthonában, az Atlético Madrid nagy pofonba szaladt bele (4-0) a Benfica otthonában, a Bayern München pedig 1-0-ra kapott ki az Aston Villától szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában – írta meg az Origo.

A Benfica török ​​középpályása, Muhammed Akturkoglu gólt rúg az Atlético Madrid kapusának
Fotó: FILIPE AMORIM / Forrás: AFP

Lassú Real

Talán a csapatokat is megviselte a vasárnap esti, elhúzódó derbi. Az Atlético Madrid és a Real Madrid múlt hétvégi bajnokiját félbe kellett szakítani az Atlético-szurkolók dobálása miatt, különösen Thibaut Courtois kapott hideget-meleget a Matracosok drukkereitől. A botrányos találkozó végül 1-1-gyel ért véget, néhány nappal később pedig mindkét madridi csapat vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában. A Real Madrid harminchét meccses veretlenségi sorozattal a háta mögött várta a Lille elleni, szerda esti BL-meccset. Franciaországban azonban nem játszott jól Carlo Ancelotti csapata, az olasz mester nem finomkodott a vereség után – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Rossz meccs volt. Minden szempontból gyengék voltunk. Nem alakítottunk ki lehetőségeket, lassan járattuk a labdát, ötlettelenek voltunk

– mondta el Ancelotti, aki hozzátette: a legutóbbi, januárban az Atlético ellen elszenvedett vereség segített csapatának az előrelépésben, úgyhogy hasonló reakcióban reménykedik most is. Ha a Real Madrid rosszul játszott, akkor mit szóljanak az Atlético drukkerei: Diego Simeone edzői karrierje egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el szerda este.

Kihasználták a hibákat

A „Matracosok” 4-0-ra kaptak ki a Benfica vendégeként. Érdekes, hogy Simeone legnagyobb pofonjait rendre a BL-ben kapja, korábban a Borussia Dortmund és a Bayern München ellen szenvedett 4-0-s vereséget az Atlético kispadján.

Enyém a felelősség. Megpróbáltam valamit, de ennek nem lett eredménye. A második félidő elején nagyon gyorsan jött a büntető, 2-0-s hátrányba kerültünk, és nem volt válaszunk. Gratulálunk az ellenfélnek, nagyon jó meccset játszottak, minden hibánkra lecsaptak

– sietett leszögezni Simeone, aki már majdnem tizenhárom éve irányítja az Atléticót

A szerdai nap utolsó nagy meglepetése az első körben 9-2-re diadalmaskodó Bayern München 1-0-s veresége volt az Aston Villa otthonában. A két csapat korábban csak egyszer találkozott egymással, de az nem akármilyen meccs volt, az 1982-es Bajnokcsapatok Európa Kupája döntőjében (a BL elődje) Rotterdamban az Aston Villa 1-0-ra legyőzte a bajorokat. A tegnapi összecsapás előtt az angolok ezt meg is ünnepelték, az akkori hősökkel találkozott Vilmos herceg, a trónörökös a csapat nagy szurkolója. Vilmos herceg a mérkőzésen minden protokolltól mentesen három gyerekkori barátja társaságában hevesen szurkolt az Aston Villának. A lefújás után pedig ő és a csapat vezetőedzője, Unay Emery egyetérthetett abban, hogy ez egy különleges nap volt.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 2. forduló

Sahtar Donyeck (ukrán)–Atalanta (olasz) 0-3 (0-2)

gólszerzők: Djimsiti (21.), Lookman (44.), Bellanova (48.)

Girona (spanyol)–Feyenoord (holland) 2-3 (1-2)

gólszerzők: Lopez (20.), Van de Beek (74.), illetve Herrera (23., öngól), Milambo (33.), Krejcí (79., öngól)
Benfica (portugál)–Atlético Madrid (spanyol) 4-0 (1-0)

gólszerző: Akturkoglu (13.), Di Maria (52. – 11-esből), Bah (75.), Kokcu (84. – 11-esből)

Dinamo Zagreb (horvát)–AS Monaco (francia) 2-2 (1-0)

gólszerzők: Sucic (45+3.), Baturina (66.), ill. Salisu (75.), Zakaria (90. – 11-esből)

Lille (francia)–Real Madrid (spanyol) 1-0 (1-0)

gólszerző: David (45+3. – 11-esből)

Aston Villa (angol)–Bayern München (német) 1-0 (0-0)

gólszerző: Duran (79.)

Sturm Graz (osztrák)–Club Brugge (belga) 0-1 (0-1)

gólszerző: Tzolis (23.) 

Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!