Sport

2012.10.10. 19:40

Sok volt a tavalyi negyedik a DKSK-Miskolcnak

Idegenben szerepelt szerdán a DKSK-Miskolc NB I/A-s női kosárlabdacsapata.

Idegenben szerepelt szerdán a DKSK-Miskolc NB I/A-s női kosárlabdacsapata.Igencsak bekezdte a Diósgyőr a zalai meccset, ugyanis előbb Fürtös, majd Bukovszki hintett egy hármast a vendéglátók kosarába – amire Szalay ugyanilyen távolról válaszolt. Úgy nézett ki, inkább triplákkal akarnak pontokat gyűjtögetni a csapatok, de ez az első öt percben már nem ment többször, ment viszont a cserepadra Bukovszki, miután már két faultot szedett össze. Crasnoscioc és Sanford keze biztos volt, ezzel alakult a találkozó 12-11-re, aztán Vida gyűjtött hamar négy egységet a neve mellé, a DKSK pedig az eladott labdái számát gyarapította. 17-13-at követően Bozóki és Skoric egalizálta az állást, ennyi is maradt az eredmény a negyed végéig.

A folytatásban – a változatosság kedvéért – Skoric és Fürtös volt pontos a vonal mögül, máris 17-23 lett ,,ide". Naná, hogy a Zalaegerszeg kapaszkodott, Crasnoscioc egyik sikeres büntetőjével ki is egyenlített a házigazda. Az egy ideje már újra a pályán lévő Bukovszki megint beköszönt volt csapatának, ekkor sokat forgatták együtteseiket az edzők. Szélesy és Gensler aktív közreműködésének köszönhetően a 17. percben a ZTE volt jobb pozícióban, amin apránként javítgatott is (32-26). Skoric büntetőkből zárkóztatta a Diósgyőrt, ám Gensler középtávolija 36-29-et jelentett, ami a félidőig nem is változott.

Jó szériában

A pihenő után tréneri változtatások tartoztak a ,,fontos esemény" kategóriába, aztán a Szalay-Raven pontváltás. Bukovszki negyedik eladott labdája nem volt éppen szívderítő, ám Fürtös ,,kettesét" követően egy duplával javított a DKSK régi-új kosarasa (40-37). Belejött Bukovszki, harmadik hármasát jegyezte, amire Skoric és Sanford pakolt rá, jó szériában volt a Diósgyőr (25. perc: 40-46). Erre egy 7-0-s egerszegi rész érkezett válaszként, amelyet Raven szakított meg. Kéz a kézben haladtak a csapatok, ugyanakkor Vida nem rontott büntetőkből, így öt pontnyi hátránnyal várhatta a befejező felvonást a piros-fehér gárda.

Ezen játékelemben a miskolciak is határozottak voltak, majd menetrendszerűen Skoric duplázott (59-58). Sűrűsödtek az események, nyílt volt a mérkőzés, ám az utolsó három percre tíz pontos hátrányba került a DKSK. Innen már nem sikerült fordítani, s Reinerék elszenvedték első idei vereségüket a tavaly negyedik Zetétől.

ÉM-MI


JEGYZŐKÖNYV

Zalaegerszegi TE NKK - DKSK-Miskolc

76-67 (17-17, 19-12, 19-21, 21-17)

Zalaegerszeg, 250 néző. V.: Söjtöry, Tóth K., Benedek.

ZTE NKK: Varga (-), SZALAY (17/3), Szélesy (15), Czank (-), CRASNOSCIOC (14/3). Csere: VIDA (15/6), Horváth (-), Ambrus (2), GENSLER (13). Edző: Gáll Tamás.

DKSK-Miskolc: BUKOVSZKI (16/12), Fürtös (11/6), Raven (13), Szabó P. (-), Sanford (10). Csere: Csipkó (-), Bozóki (4), SKORIC (13/3), Reiner (-). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Kipontozódott: Varga a 17. percben illetve Bozóki a 35. percben.

Gáll Tamás: - A győzelem mellett annak is örülök, hogy a harcmodorunk az előnyünkre változott, ennek köszönhetjük a mostani sikert.

Peresztegi Nagy Ákos: - Sok hibával játszottunk ezen az idegenbeli rangadón, nem működött a csapatjáték, védekezésben nem segítettek egymásnak a lányok. Igazából hat percet kosaraztunk olyan koncentrációval, mint amire a csapat képes, és ez egy ilyen összeszokott és agresszív gárda ellen, mint amilyen a Zalaegerszeg, kevés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!