Sport

2013.01.17. 14:56

Az akarással nem lesz baj

A bajnoki dobogó harmadik fokán tanyázó Váchoz látogat a Loki hölgykoszorúja pénteken.

A bajnoki dobogó harmadik fokán tanyázó Váchoz látogat a Loki hölgykoszorúja pénteken.Három vesztes mérkőzés után újabb bajnoki erőpróba vár a DVSC-Fórumra, a debreceniek pénteken 18.45-től a Vác otthonában lépnek pályára (tv.: Sport Klub, élő).

Az amúgy is nehéz helyzetben lévő Lokinak egyáltalán nem lesz könnyű dolga, hiszen a rivális a bajnoki tabella harmadik helyét foglalja el, míg a cívisvárosiak az utolsó előtti helyen szerénykednek. Adódik a kérdés, vajon mire lesz képes a hajdúsági gárda a Dunakanyarban?

Kikapcsolni Mayert

– Annak ellenére, hogy az utóbbi meccsek nem úgy alakultak, ahogy azt szerettük volna, bármilyen eredmény benne lehet ebben a meccsben – fogalmazott Som Ildikó, a Loki ifjú irányítója. – A Vác nagyon komplett csapat, szinte minden poszton kiemelkedő tudású játékosokkal. A legfőbb feladatunk az lesz, hogy Mayer Szabinát kikapcsoljuk a játékból, s megakadályozzuk a gyors lerohanásaikat. Ehhez az kell, hogy nagyon koncentráltan és keményen védekezzünk. Természetesen a támadásainkból is ki kell hoznunk a maximumot, amihez szükségesek lesznek a jó átlövések és az összeszedett játék.

Bravúr lenne a pontszerzés

A mindössze 19 esztendős tehetség szerint a játékosok átérzik a kialakult helyzet fontosságát, s ennek megfelelően dolgoztak az edzéseken.

– Azt tapasztaltam, hogy egyre erősebbek vagyunk mentálisan. Már a Békéscsaba ellen is volt előre lépés a hozzáállást tekintve, de sajnos azon a mérkőzésen nem jött össze szinte semmi. Biztos vagyok benne, hogy az akarással, a küzdéssel nem lesz probléma Vácon, s nagyon-nagyon örülnénk, ha ponttal térhetnénk haza a Dunakanyarból – mondta Som. A fiatal reménységre most nagy feladat hárul, hiszen a sérülések miatt ő számít a Loki első számú irányítójának. – Megnyugtató érzés volt Kudor Kitti mögül, a kispadról beszállni a játékba. De Kitti sérülésével a nyakamba szakadt a feladat, ami megmondom őszintén, eleinte megijesztett. De most már kezdem megszokni a feladatot, próbálok élni a lehetőséggel, s tudásomhoz mérten próbálom segíteni a Lokit – nyilatkozta Som.

HBN-BN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!