trükkös tolvaj

2020.11.10. 13:30

Nem válogatott, elvitt mindent, amit talált

Éppen egy autóból próbálta elvinni a benne hagyott tárgyakat, amikor egyszer csak tetten érték.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottá avanzsálódott férfi néhány hónap alatt számos esetben, több sértettől próbált lopni Miskolcon. Szeptemberben például egy drogéria üzletből mintegy 20 ezer forint értékben parfümöket vitt el. Októberben visszament az üzletbe, ahol három parfümöt a hátizsákjába rejtett, és fizetés nélkül akart távozni, azonban a termékeket nem sikerült magával vinnie.

Trükkösen működött

Mindezek után Miskolcon a Csabavezér utcán parkoló autóból egy autóhifi-berendezés hangszóróját vitte el. Később – november 3-án az éjszakai órákban – Miskolcon a Thököly úton parkoló autókból ismét különféle használati tárgyakat gyűjtött össze. Az egyik autóban talált dolgokat a közeli szemetesben hagyta. Ez sem volt azonban elég számára, mert ezek után egy másik gépkocsiból ruhaneműket vett ki. Szerencsére – neki szerencsétlenségére – tettét észrevették, így a kiszemelt dolgokat nem sikerült magával vinni. A gyanúsítottal szemben lopás miatt indult büntetőeljárás.

A cselekmény miatt kiszabható három évig terjedő szabadságvesztés nem olyan súlyú büntetés, amely a szökés veszélyét indokolná, azonban a gyanúsított életmódja miatt megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok számára ismét elérhetetlenné válna. Tartani kell attól is, hogy a gyanúsított újabb bűncselekményt követne el.

A Miskolci Járásbíróság mindezen indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzést az ügyészség és a vádlott elfogadta, a védő három napon belül tesz nyilatkozatot a fellebbezés tárgyában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában