Tárgyalás

2024.09.17. 06:45

Elítélhetik a sikkasztó hegybírót

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa kedden délelőtt annak a vádlottnak az ügyében, aki az elsőfokon eljárt Szerencsi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint az elmúlt években több, mint két és félmillió forintot tulajdonított el jogtalanul egy zempléni település hegybírájaként a hegyközség pénztárából.

Boon.hu

Ítélet is lehet

Fotó: Shutterstock

Cselekménye leplezése céljából az elvett pénzzel végösszegében megegyező bevételi pénztárbizonylatokat nem adta át a könyvelőnek azt a látszatot keltve, hogy ilyen befizetések nem történtek.

A járásbíróság a vádlottat folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettében mondta ki bűnösnek és őt 1 év 10 hónap, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 450 ezer forint összegű pénzbüntetésre és 5 év hegybírói tisztség viselésétől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a bűncselekménnyel okozott kár megtérítésére.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a keddi tárgyaláson akár az eljárás befejezése is várható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában