Rosszul járt

2024.09.13. 12:40

Ittasan elkötötte az autóbuszt, majd árokpartnak ütközött

Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki ittas állapotban egy parkoló autóbusz ajtaját benyomta, a járművet elindította, két település között vezette, majd árokpartnak ütközött.

Boon.hu

Az elkötött buszban nagy kár keletkezett (képünk illusztráció)

Fotó: Boon.hu

A megállapított tényállás szerint a terhelt 2023 augusztusában a hajnali órákban, ittas állapotban gyalogosan közlekedett egy borsodi településen, mikor meglátott egy ott parkoló távolsági autóbuszt. A férfi a járműhöz ment, az ajtaját erősen megnyomva abba bejutott, majd az ott talált indítókulccsal beindította és a szomszédos településig hajtott vele. A vádlott – ittassága miatt – az autóbusszal menet közben egy egyenes útszakaszon az úttestről lehaladt, melyet követően a füves vízelvezető árokban az árokpartnak ütközött. Ezt követően kiszállt a járműből és távozott a helyszínről.

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, az autóbuszban azonban mintegy 700.000 forint összegű kár keletkezett.

Enyhítést kért

A vádlottat a bíróság jármű önkényes elvételének bűntettében és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében találta bűnösnek, ezért őt 2 év 4 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a nyomozás során tett beismerő vallomását, míg súlyosító körülmény volt az előéletében rejlő körülmények mellett az ittas állapotban történő járművezetések jelentős mértékű elszaporodottsága, továbbá az a tény, hogy a férfi alkoholos befolyásoltsága a bűncselekményi érték ötszörösét meghaladta.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában