Borzalmas halál

2024.09.08. 08:00

Sorsukra hagyta kutyáit, amíg a börtönben volt, egyikük elpusztult

A láncra kötött kutya - mire megtalálták - már elpusztult, míg a másik, súlyosan lesoványodott de még életben lévő állatot egy menhelyre szállították, ahol gondoskodtak róla.

Boon.hu

Teljesen legyengült az állat

Forrás: Shutterstock

Fotó: A kép illusztráció

Az Encsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben. A vád szerint, a nő az encsi lakásának udvarán tartotta két közepes termetű ebét. A nőnek a hatóság felszólítása alapján, 2023. szeptember 5-én szabadságvesztésének letöltése miatt be kellett vonulnia a büntetés végrehajtási intézetbe. 
Az asszony tisztában volt azzal, hogy a szabadságvesztése 2023. október 24-ig tart, ennek ellenére a bevonulását megelőzően nem gondoskodott arról, hogy amíg a büntetés-végrehajtási intézetben tartózkodik, az általa tartott kutyák megfelelő gondozásban részesüljenek, így élelmet és ivóvizet kapjanak. Mindezek mellett a vádlott az egyik ebet egy 2,5 méter hosszúságú láncra is kikötötte a lakása udvarán. 

Enni és inni nem kaptak 

Az kutyákat 2023. október 10-én - lakossági bejelentés alapján intézkedő rendőrjárőrök - a vádlott ingatlanjának udvarán találták. A láncra kötött kutya addigra már elpusztult, míg a másik, súlyosan lesoványodott de még életben lévő állatot  egy menhelyre szállították, ahol gondoskodtak róla. Az ebek semmilyen ellátásban nem részesültek - enni és inni sem kaptak - amióta a vádlott bevonult a büntetés- végrehajtási intézetbe.
A kikötözött kutya esetében a tartás módja miatt az állat ivóvízzel és táplálékkal való ellátása teljesen a vádlott fizikai jelenlététől függött, mert az állat a pár négyzetméteres és teljesen sivár területén semmit nem találhatott, saját maga képtelen volt vizet és ennivalót keresni magának.

Különös szenvedés 

A vádlott az állatokat indokolatlanul olyan bánásmódnak tette ki, amely alkalmas volt az ebek pusztulásának okozására. A kikötött, magára hagyott és végül elpusztult eb esetében a hosszan tartó éhezés és szomjazás az ebnek különös szenvedést okozott, az állat elgyengüléséhez, izomzatának elsorvadásához, végül elpusztulásához vezetett.

 Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában