Letartóztatták

2024.09.16. 12:00

Szerelmet ígért, de rodázásra kényszerítette

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a kazincbarcikai férfinak a letartóztatását, aki több hónapon keresztül prostitúcióra kényszerített egy nőt, majd a pénzét elvette.

Boon.hu

Több hónapon keresztül prostitúcióra kényszerítette a nőt, majd a pénzét elvette

Forrás: Shutterstock

Fotó: triocean

A sértett a gyanúsítottal 2019. évben ismerkedett meg, melyet követően köztük szerelmi kapcsolat alakult ki. A sértett a lakóingatlana eladásából származó vételárat abban a hiszemben ajándékozta a gyanúsítottnak, hogy abból két házat vásárolnak.

Összeköltöztek, majd nem akart dolgozni

A kapott összegből azonban a férfi az élettársa részére vett egy ingatlant Kazincbarcikán, ahová odaköltöztette a sértettet és gyermekét, valamint ebben a házban élt még a gyanúsított és élettársa a két közös gyermekükkel együtt.

2024 áprilisában a gyanúsított közölte a sértettel, hogy már nem akar többet dolgozni, így a megélhetéshez szükséges pénzt a sértett keresse meg számukra prostitúciós tevékenység végzésével. 

A sértett ebbe nem akart beleegyezni, ezért a terhelt megöléssel fenyegette a sértettet és gyermekét, valamint több alkalommal ököllel megütötte. A bántalmazás és fenyegetés hatására a sértett 2024 májusától szeptemberig prostitúciós tevékenységet folytatott Miskolcon és Budapesten, és a bevételt minden esetben átadta a gyanúsítottnak.

Elmenekült, mentőt hívtak

Amikor végül a sértett jelezte a gyanúsítottnak, hogy nem kívánja tovább e tevékenységet folytatni, a terhelt ököllel, több alkalommal, testszerte megütötte és megrúgta a nőt, aki a bántalmazás hatására előreláthatólag 8 napon túl gyógyuló, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A bántalmazást követő napon a sértett az ingatlanból – a férfi távollétét kihasználva – hajléktalanszállóra menekült, ahol sérüléseit látva mentőt hívtak számára.

Fennáll a sértett megfélemlítésének veszélye

A gyanúsított cselekménye alkalmas emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megállapítására. A bíróság álláspontja szerint figyelemmel a bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, amely 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés, továbbá a terhelt kedvezőtlen egzisztenciális körülményeire, megalapozottan feltehető, hogy a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, jelenléte az eljárási cselekményeken másképp nem lenne biztosítható. Fennáll a sértett megfélemlítésének, továbbá a bűnismétlésnek a veszélye is, a vádlott büntetett előéletére és életmódjára tekintettel, hiszen megélhetését hosszabb időn át feltehetően bűncselekmény elkövetése útján biztosította.

A bíróság mindezek alapján egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés végleges - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában