Helyi közélet

2012.01.30. 12:35

Inkább 2 milliós Youtube letöltés, mint a Sziget

Miskolc - Az egyik legnépszerűbb honi banda, a Belmondo fronbtemberével, Czutor Zoltánnal beszélgettünk többek között arról is, hogy Borsodba költöznének-e?

Miskolc - Az egyik legnépszerűbb honi banda, a Belmondo fronbtemberével, Czutor Zoltánnal beszélgettünk többek között arról is, hogy Borsodba költöznének-e?

ÉM: Mennyire fontos a jó névválasztás?

Czutor Zoltán: Mindenképp fontos. Jellemezze a zenekar karakterét, megjegyezhető legyen és ha lehet, akkor ne idegen szó (bár tudom, hogy a Belmondo nem magyar név, de ennek semmi köze ahhoz, hogy majd „külföldön is működjön a dolog”).

ÉM: ..akkor miért éppen Belmondo?

Czutor Zoltán: Mert a színész nyers férfiassága szimpatikus volt nekünk és a megjegyezhetőségéhez sem fér kétség. Meg azért mert a zenekar ezt szavazta meg az induláskor, miközben én a „Raj”-t favorizáltam. A hülyék…

ÉM: Nemrégiben Miskolc vendégei voltatok. Ti nem költöztök három napra Borsodba? :)

Czutor Zoltán: Egyre jobban tetszik Miskolc, a környéke meg pláne, úgyhogy ha valaki hozzánk vág egy Bükkszentkereszti nyaralót, ott a helyünk ;)

ÉM: Mi a fontosabb: a jó zene, vagy a csajozós szöveg?

Czutor Zoltán: A zene sokkal fontosabb, mint a szöveg. A csajozós szövegnél meg pláne. Arról azt sem tudom, hogy mi az. A szövegekkel vagy lírázni akarunk, vagy okoskodni, vagy hülyéskedni. A csajozós szöveg, mint cél nem lebeg sosem előttem, előttünk.

ÉM: Anno úgy lehetett lemérni, hogy mennyire - hmmm - szeretnek egy-egy előadót, hogy mennyi lemezt adott el a banda. Ti miként méritek? Egyáltalán fontos ez?

Czutor Zoltán: Ha most is ez a mérce, elég jól állunk. A karácsony előtti hetekben - december közepére került a boltba a Mikor című album - már több CD-t eladtunk, mint a legutóbbi Megasztár győztes az első albumából. Mindemellett nekem nem fontos, honnan jutnak a zenémhez, csak minél többen hallgassák. Az árát pedig az fizesse meg, aki ezzel pénzt keres. Aki csak szereti, az élvezze nyugodtan, bárhogyan jutott is hozzá. Egyébként pedig fontos a siker, hiszen abban lehet mérni az érdeklődést, de az, hogy mi számít sikernem 2012-ben, félévente változik. De olcsón, az önazonosságunkat feladva nem kívánunk hozzá jutni. Azt érzem, inkább a dalaink népszerűek, nem feltétlenül a 

zenekar.

ÉM: Voltak újévi fogadalmak?

Czutor Zoltán: Azt hiszem igen, de már nem emlékszem rájuk :D

ÉM: Ha azt mondom SP?...

Czutor Zoltán: Sokan a mai népszerű pop, rock, vagy underground zenekarok közül lehetnének olyan igényesek, mint az SP, vagy Fluor és sokkal jobb helyzetben lenne a magyar könnyűzene. SP-t inkább az irritáló ügy és/vagy ideológia és a kiállása miatt szokás utálni és nem pedig azért, mert sz..t csinál. És ezt sokan összekeverik Magyarországon, ahol szinte mindenki a szemével és a prekoncepcióival hallgat zenét és nem a fülével. Mindannak ellenére mondom ezt, hogy sokan a magyar zenei élet talán legelszántabb „igényesség harcosának” tartanak. Úgyhogy tessék érzésből és füllel zenét hallgatni! Sokkal szórakoztatóbb és élvezetesebb.

ÉM: Sziget nagyszínpad, vagy 2 millió megtekintés a Youtube-on?

Czutor Zoltán: A Sziget – pedig nagyon szeretjük – ha akarjuk sem a legfontosabb fesztivál már a magyar előadók számára. A vendégek 80%-a külföldi, amivel semmi bajom, de a legnépszerűbb magyarok sem kavarnak ott sok vizet. Inkább a youtube 2 milla, de csak akkor, ha igazi a szám és nem valamilyen gépezet generálta. ;)

 

A BELMONDO

Domján Gábor (basszusgitár)

Szabó László (gitár)

Czutor Zoltán (ének, gitár)

Koltay Kurszán (zongora)

Reggel Ferenc (dob)


(Juhász-Léhi István)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában