munkahely keresés

2020.02.29. 20:30

Felelős felelettel

Társadalmilag felelős munkahelyeket keresnek felelősséggel a mai fiatal munkavállalók.

Forrás: Shutterstock

Fontos a tizennyolc és huszonöt év közötti munkavállalók számára, hogy munkahelyük egyértelműen kiálljon a számukra is fontos ügyek mellett – derül ki egy napokban nyilvánosságra került számviteli és bérszámfejtési szolgáltató felméréséből.

Nem csak munkahely

És hogy miért szeretnek felelősséget vállalni a fiatalok? A legfontosabb számukra a környezet és az állatok védelme, a betegek segítése, valamint a hajléktalanok és az éhezők támogatása.

Nem egyszerűen munkahelyet keresnek tehát a fiatal munkavállalók napjainkban, hanem olyan munkahelyet, ahol az adott szervezetnek van társadalmi felelősségvállalási gyakorlata.

A sokat emlegetett Z generáció tagjai számára, akik a munkavállalás küszöbén állnak vagy néhány éves munkatapasztalattal bírnak, lényeges, hogy a számukra fontos ügyek mellett ki tudjanak állni. Ne csak egyénileg a saját életükben, hanem egy közösség tagjaként, a munkahelyük által vállalt társadalmi felelősségi programok során is.

Aggódnak és tennének

A közelmúltban végzett tájékoztató jellegű kutatás alapján a tizennyolc és huszonöt év közötti fiatal munkavállalók hetvenhat százaléka aggódik az emberiség bolygóra gyakorolt hatása miatt, hatvan százalékuk pedig olyan munkahelyen szeretne dolgozni, amely egyszerűen hatással van a világra.

Vezető HR-szakemberek világítanak rá, hogy világnézete nemcsak vásárlási döntéseiben, hanem karrierterveiben is markánsan befolyásolja a tizennyolc és huszonöt év közötti korosztályt.

Miért? Milyenek?

Milyen a Z generáció? Az online világban nőttek fel, progresszíven gondolkodnak, több információforráshoz férnek hozzá, mint valaha. Nagyszerű hálózatépítők, ami jelentősen javítja az esélyüket arra, hogy sikeresek legyenek. Motivált, vállalkozó szellemű fiatalok, akik többször szembesültek a bizonytalanságokkal, mint a szüleik, és ezért rugalmasabbak.

Tudatosan döntenek, mert nemegyszer azt tapasztalhatták, hogy például a szüleik lojalitását a munkáltatók nem jutalmazták. Ezért a fiatal munkavállalók számára elvárás, hogy az együttműködés a munkavállaló és munkaadó részéről kölcsönös legyen, hangsúlyozzák a szakemberek. És ami nem mellékes: a fizetés nem feltétlenül prioritás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában