Szellemi kaland

2024.07.29. 14:05

Art coaching vár minden érdeklődőt a galériában

Belső utazásra indulhatnak azok, akik részt vesznek a programon – akár kétszer is.

Boon.hu

A HANGSZÍN kiállítás megnyitóján a Miskolci Galéria Rákóczi Házában a Hangszínhely Fesztiválon 2024. május végén. A képen Lipkovics Péter alkotó, Nagy T. Katalin művészettörténész látható.

Fotó: Vajda János

A Miskolci Galéria Hangszínhely Fesztiválhoz kapcsolódó tárlatának alkotásainál jobb inspirációt el sem tudunk képzelni, ha art coaching alapot keresünk. Ebben a multiszenzorális kiállításban indulunk belső utazásra úgy, hogy felhasználjuk, helyesebben kihasználjuk a művészek által számunkra, befogadó közönség számára felkínált, a műtárgyakba esszenciálisan beépített lehetőségeket

 – így ajánlják Facebook oldalukon a szervezők az Art coaching a III. Hangszín című tárlatot.

Augusztusban is lehet

Lényege: július 31-én, reggel 9-kor indul első felfedező utazásuk, kiscsoportos foglalkozásuk, melyen napindítóként, az erőforrás-aktivizálás lesz a célkitűzés a Hangszín termeiben. A második utat pedig még aznap délután teszik meg az érdeklődők, délután 3 órára azokat várják a szervezők, akik flow-élményekre vágynak. 

Semmi nem zárja ki, hogy a legelszántabbak mindkét art coaching alkalmon részt vegyenek

– írják meghívójukban. A soron következő art coaching foglalkozás augusztus 14-én, hasonló időrendben és célkitűzéssel várja majd  az érdeklődőket a Miskolci Galéria – Rákóczi-házának műemléki szárnyában, a foglalkozások 45 percesek, ajánlott korosztály: 16-99 évig.

Hogy mi is az az art coaching? 

A neten sokat írnak erről az önismereti utazásról. Módszertanában a művészetpszichológia és a coaching elemeit ötvözik annak művelői. Az alkotás, kreativitás és művészet által segítenek, hogy a résztvevők a saját életüket olyanná formálják, amilyenné szeretnék. Az art coaching  technikák segítenek, hogy új megoldásokra csodálkozzon rá a résztvevő, más szemmel tekintsen önmagára és egész más megvilágításba kerüljenek a problémái, olvasható az érdekes módszerről a szakirodalomban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában