Megvan az időpont

2024.07.19. 12:28

A szakmai bizottság hétfőn bírálja el a színházvezetői pályázatokat

A városháza közgyűlési termében hallgatja meg a Miskolci Nemzeti Színház ügyvezetői posztjára pályázókat július 22-én, hétfőn 11:00 órától a pályázatokat elbíráló szakmai testület.

Boon.hu

Hamarosan megtudjuk, ki lesz a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója

Fotó: BOON

Éppen csütörtökön írtunk arról, hogy a nyári szabadságolások miatt csak augusztus végén dőlhet el, ki igazgatja majd a helyi teátrumot  január 31-étől, amikor is Béres Attila jelenlegi színházigazgatónak megszűnik a megbízatása. Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának sajtóosztálya pedig pénteken kiküldte a meghívót, miszerint már hétfőn beszámolhatunk a meghallgatásról. 

Jövő hét elején tehát megtudják olvasóink is, hogy kik pályáztak a posztra, hiszen korábban azt írtuk, az egyik pályázó Béres Attila, a színház jelenlegi igazgatója. A másik név is ismert a szakmában. Munkatársunk megkereste, de ő azt mondta, forduljunk az önkormányzathoz, ott érdeklődjünk, kérdésünkre pedig nem erősítette meg, hogy ő lenne a pályázó, igaz, nem is cáfolta értesülésünket. Majd ennek megfelelően érdeklődtünk a miskolci városháza sajtóosztályán a másik pályázó személyéről, de onnan ez a válasz érkezett:

 "A pályázók részéről nem rendelkezünk felhatalmazással arról, hogy a nevük nyilvánosságra kerülhet."

Két bizottság véleményezi a pályázatokat hétfői üléseiken,  egyrészt egy, a minisztérium által kijelölt szakmai csapat,  másrészt a a szakmai bizottság véleményének ismeretében Miskolc önkormányzata közgyűlésének köznevelési, kulturális, turisztikai és sport bizottsága. A véleményező bizottságok – nevükből adódóan – nem döntenek az ügyben, az tehát, hogy ki lesz a színházigazgató, valószínűsíthetően az augusztusi közgyűlésen dől majd el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában