boon.hu video

2024.08.08. 12:30

Ilyen belülről a Vörösmarty-aluljáró. Keresztülmenne rajta? (Fotókkal, videóval)

Egy biztos, Miskolc nem az aluljárók városa.

Lefelé a Vörösmarty aluljáróba

Fotó: Vajda János

A Vörösmarty aluljáróban jártunk: nem túl felemelő a látvány. Maga az aluljáró nagyjából egyidős a belvárosi Vörösmarty-lakóteleppel, de soha nem „találta helyét", szinte soha nem volt nagy forgalma. Pedig korábban boltokat is próbáltak nyitni benne, volt ott még bisztró is – ma már elképzelni sem lehet –, de valamiért az emberek inkább elmentek a közeli kereszteződésben lévő zebráig, vagy szabálytalanul szlalomoztak a Vörösmartyn az autók között, ha az utca egyik oldaláról a másikra terveztek eljutni.

 

Ezt láttuk odabent

Hogy mit láttunk most ott? Nem túl felemelő a látvány. Elviselhetetlen bűz és gyenge látási viszonyok fogadtak először is bennünket. Elsőre szívesen csináltunk volna egy hátraarcot, no de az volt a cél, hogy keresztülmenjünk rajta. A hajdanvolt üzleteknek már híre-hamva sincs, falfelületeiről a festés lemállott, firkálások, graffitik borítják. Az oldalsó kis perem, ahová akár le lehetne ülni, ha valaki rászánná magát, több helyen betört, gyógyszeres dobozok és szemét hever mindenhol. A homályos világítás miatt nehezen látható be a tér, így jelentős félelmet is kelthet az áthaladás. A kellemetlen szagokról nem is beszélve. Vizeletet és ürülék mindenhol, sokan köztéri vécének használják. Egy hajléktalannal is találkoztunk, úgy tűnik, vannak, akiknek ez az ideiglenes lakóhelye.
Miskolc nem az aluljárók városa. A Gömöri pályaudvar környékén lévő aluljáró sem a tisztaságáról híres, az avasit néhány éve megszűntették. A Búza téri pedig külön történet.
Érdeklődtünk a városháza sajtóosztályán, hogy van-e valamilyen terve a Vörösmarty-aluljáróval a városnak, de kérdésünkre nem kaptunk választ.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában