Mit csinálsz a hétvégén?

2024.08.02. 12:00

Hétvégi programajánló: koncertek, falunapok, várjáték és régiségvásár a repertoárban

Összegyűjtöttük a legjobb programokat a hétvégére.

Mit csináltok hétvégén?

Fotó: Artie Medvedev

7. Perkupai Operafesztivál
Talán még soha nem volt olyan változatos a programkínálat a rendezvényen, mint idén augusztus 2-4. között.

Boldogkői várjátékok 2024
Középkori időutazás, igazi forgatag, amely felkap és magával ragad. Károly Róbert lovagi tornáin a legjobb magyar - és cseh vitézek varázsolják elénk a XIV. századi középkor világát. Zászlóforgatók, vásári komédiások, ínycsiklandó étkek, csapra vert boros- és söröshordók gondoskodnak a kitűnő hangulatról a XXII. Középkori Várjátékokon 2024. augusztus 3-án.

Esti Kornél a Csengey-kertben
Szombat este Miskolcon, a Csengey-kertben ad konceret az Esti Kornél. A több mint 15 éves Esti Kornél zenekar eddig hat nagylemezt és egy újrahangszerelt dalokat tartalmazó, egyórás filmmel kiegészített válogatáslemezt jelentetett meg.

ByeAlex és a Slepp koncert Miskolcon
Szombat este a Rockwellben koncertezik a miskolci kötődésű ByeAlex.

Kovács Kati Hollóházán
Liszt Ferenc-díjas magyar énekesnő, előadóművész, színművésznő, szövegíró. Kovács Kati a magyar könnyűzene egyik legkiemelkedőbb énekesnője. A jellegzetes rekedt hangú előadóművész egycsapásra híres lett. Több alkalommal megválasztották az év hangjának itthon és külföldön egyaránt. A magyar előadók között ritkaságszámba megy nemzetközi népszerűsége. Az 1960-as, 1970-es években Magyarország egyik vezető női énekes volt. Kovács Kati az egyik legsokoldalúbb magyar énekesnő, mivel otthonosan mozog a rock, rock and roll, rockopera, pop rock, hard rock, AC rock, dzsessz, blues, beat, funk, pop, disco, operett, lírai-rock és a rap műfajában. Kovács Kati koncert augusztus 3-án, szombaton 20 órától Hollóházán, az Általános Iskola udvarán.

Régiségpiac és Zsibvásár Tokajban
A Tokaji ZSIBongás - Régiségpiac és Zsibvásár nevezetű eseményt augusztus 3-án, szombaton ismét megrendezik a Paulay Ede Színház melletti parkolóban. Várnak mindenkit szeretettel, akár mint árust, akár mint érdeklődőt-vásárlót a Tokaji ZSIBongásra.

Furmint, fröccs és lecsó Tokajban
Augusztus 3-án a pincehideg borokról és a fröccsről, valamint a nyár egyik legkedveltebb ételéről, a lecsóról szól a „Furmint, fröccs és lecsó” rendezvény Tokajban, a Szerelmi Pincesoron. Nyitott pincék, gyermekprogramok, lecsófőző verseny, koncert - minden, ami ahhoz kell, hogy jól érezzék magukat az ide látogatók.

Szikora Róbert és az R-GO Tokajban
Szikora Róbert az R-GO énekese, frontembere, a Csikidám stílus magyarországi megteremtője, augusztus 3-án a Tokaj Fesztiválkatlan nagyszínpadán lép fel zenekarával 20.30-tól.

Néptánc vigadalom Mezőkövesden
Délután 3 órától egészen a néptáncgála kezdetéig a legkisebbeket népi fajátékok várják. Délután a Csürdöngölő című zenés, gólyalábas előadást tekinthetik meg az érdeklődők. A néptáncgála 19 órakor kezdődik, amiben közreműködik a Matyó Népi Együttes, a Matyó Néptáncegyüttes, a Rozmaring Táncegyüttes, a Matyó Nagymama Klub, a Mezőcsát Népi Együttes, valamint a Pöttöm és Ragyogó gyermekcsoportok. A programokat a Mezőkövesdi Közkincstár Nonprofit Kft. szervezi és megtekintésük díjmentes.

Tér, zene, bor Sárospatakon
Szombat este 8 órakor mindekit várnak Sárospatakon, a Makovecz térre. Zenél Bratka Bori. A belépés ingyenes.

Encsi Közösségi Túra
Úticél: Hidegpataki-völgy. Találkozó helye és ideje 13:15-13:30 között: Encs, Városháza parkjában. 13:45-14:00 között: Hidegpataki-völgy „bejárat”.

Nyári Rockest Encsen
Hatalmas rockbulival várják a műfaj szerelmeseit augusztus 3-án (szombaton) az encsi Millennium Park színpadán.

Geleji Falunap
Szombaton falunapra várják az érdeklődőket Gelejen, a sportpályán. A programok délután 4 órakor kezdődnek az óvodások és táborozók műsorával, lesz Csiribiri Zenekar koncert, Neoton show, tombola, Rock'and Roll Forever Band, USNK, Rico X Miss Mood, Pixa és Crotter.

Falunap Hernádcécén
Hernádcécén is falunapoznak augusztus 3-án. Jó programok, jó hangulat, főzőverseny, életmód programok, Cécei Mulató és a sztárfellépő Bódi Guszti és Margó is várja a szórakozni vágyókat.

Gömör Tornai Népművészeti Találkozó
Tornabarakony nyári hagyományőrző rendezvényét, a Gömör Tornai Népművészeti Találkozót 2024. augusztus 2-3. között rendezik meg a községben, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt találhatnak szórakozást, kézműves és népművészeti programokat, színházi és zenés programokat és finom falatokat a Kemencés dombon. Programok: kiállításmegnyitók, színház, népművészeti programok, gyermekprogramok, helyi termékek vására. A rendezvény ideje alatt megkóstolhatják a barakonyi kőttest, a ruszingulyást és a kicsik kedvencét, a palacsintát, valamint pihenhetnek a Kemencés domb árnyas fái alatt.

Borsodi vágta
A Borsodi Vágta a Nemzeti Vágta Hernádkak-Belegrádi előfutama. Itt mérkőznek meg egymással a legjobb helyi lovasok a szilvásváradi Nemzeti Vágtán való indulás jogáért. A verseny idei dátuma: 2024. augusztus 4., vasárnap.

Régiségvásár Miskolcon
Miskolc egyik legkedveltebb vására a minden hónap első vasárnapján rendezendő Régiségvásár. A rendezvény ideje alatt a reggeli óráktól kezdve egészen kora délutánig antikvitások sokasága lepi el a belváros sétálóutcáját, néha a Déryné utcát, és igény esetén a néhány nagyobb teret: az Erzsébet teret és Városház teret is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában