Fejlesztések

2024.08.12. 09:00

Megújult Kazincbarcika több fontos közterülete

Húszezer négyzetméternél is nagyobb útfelületet korszerűsítettek.

Boon.hu

Kazincbarcika közterületeit korszerűsítették

A városi infrastruktúra jelentős fejlesztése történt meg az utóbbi hónapokban Kazincbarcikán. Újkazinc városrész tereinek felújításánál 13 440, a Tóth Árpád úton 3530, a Paál László út-Derkovits tér területén pedig mintegy 3 978 négyzetméternyi terület kapott új aszfaltburkolatot a HE-DO kivitelezésében – derül ki a magyar cég honlapján közzétett beszámolóból.

A kátyúk nehezítették 

Mint írják, többek között azért volt szükség a fejlesztésre, mert a meglévő burkolatokon több helyen jelentős süllyedések és kátyúk keletkeztek, melyek nehezítették a mindennapos közlekedést. Hangsúlyozzák: a beruházásban érintett területeken élők és átutazók életében közlekedéskényelmi és közlekedésbiztonsági szempontból jelentős előrelépés tapasztalható a felújítást követően.  

Terelővonalak, útfestés 

„A burkolatmarást, az akna fedlapok és víznyelőrácsok szintre emelését követően egy réteg aszfaltburkolatot építettünk be a teljes felületen. A közvilágítás fejlesztése érdekében korszerű és energiatakarékos napelemes kandeláberek telepítése is megvalósult. Az aszfaltozást követően a terelővonalak, parkolóhelyek és gyalogátkelő helyek felfestése volt a záró munkafolyamat” – tájékoztatott a projekt fő elemeiről Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

Napelemes kandeláberek 

A projekt különlegességének tekinthető napelemes kandeláberek alkalmazása kevésbé elterjedt a napi gyakorlatban – hangsúlyozza még a HE-DO tájékoztatója. Mint kifejtik, a megoldás előnye, hogy kivitelezési szempontból jelentős megtakarítást jelent, mivel nem szükséges energiaellátási kábelkapcsolatot kiépíteni, és üzemeltetési szempontból is gazdaságos megoldás, hiszen az akkumulátorok töltését napenergia szolgáltatja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában