Tanulmányok

2024.08.12. 14:53

Szorgalmazzák a vegyész-, anyag- és gépészmérnök kettős diplomákat

A Miskolci Egyetemen 10 éve működő Konfuciusz Intézet munkájának tapasztalatával új közös, duális jellegű képzések létrehozását szorgalmazzák.

Boon.hu

Már neve is van a kettős diplomának, angol nyelvű

Fotó: Vajda János

A magyar-kínai oktatási kapcsolatok fejlesztéséről háromoldalú megbeszélést tartottak a Miskolci Egyetemen. Az akadémiai és vállalati partneri találkozón a Pekingi Vegyipari Egyetem (BUCT) és a Wanhua-BorsodChem Ipari Holding képviselői a Miskolcon 10 éve működő Konfuciusz Intézet munkájának tapasztalatával új közös, duális jellegű képzések létrehozását szorgalmazták, így segítve elő az oktatói és hallgatói mobilitást. A Pekingi Vegyipari Egyetem főtitkárhelyettese, prof. dr. Qu Yan kifejezte a kínai partner szándékát úgynevezett „double degree”, azaz kettős diploma programok létrehozására a vegyész-, az anyag- és a gépészmérnök szakemberek képzése terén - olvasható a Miskolci Egyetem honlapján. Arról is írnak: a BorsodChem Zrt. vezérigazgatója, Kruppa László, alelnöke, Varga Béla, valamint Yang Guangjun gyárigazgató megerősítette, hogy a jentaji anyacég, a Wanhua jóváhagyásával készek anyagi és szakmai támogatást nyújtani az induló képzésekhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában