Mutatjuk

2024.09.10. 20:00

Erre költi Miskolc a kormánytól kapott rendkívüli pénzt

Augusztus 6-án született döntés az önkormányzatok 2024. évi rendkívüli támogatásáról. Miskolc is a részesülőket tartalmazó listán van.

Szaniszló Bálint

Kiss János, Veres Pál és Csöbör Katalin

Forrás: Facebook

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter 2024-ben már második alkalommal döntött az önkormányzatok rendkívüli támogatásáról. A két tárcavezető hirdetett pályázatot az önkormányzatok rendkívüli támogatására. A pályázat célja az önkormányzatok rendkívüli támogatása működőképességük megőrzésére vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására. 

Augusztus 6-án született meg a legutóbbi döntés az önkormányzatok 2024. évi rendkívüli támogatásáról. Miskolc mellett több Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei település is a támogatásban részesülőket tartalmazó listán van.

Víz- és távhődíjra költik 

A Miskolc számára kedvező döntésről Csöbör Katalin országgyűlési képviselő közösségi oldaláról informálódtunk.  

Megkérdeztük a miskolci városháza sajtó osztályát, hogy a vármegyeszékhely mire költi a számára megszavazott mintegy 160 milló forintot.  

A sajtó osztály válasza szerint "Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az önkormányzatok rendkívüli támogatása jogcímen benyújtott pályázatára elnyert 160 millió forint támogatást közüzemi díjtartozásokra használhatja fel. Az önkormányzat a támogatást - a pályázatban szereplő módon - víz- és távhődíj tartozások kifizetésre fordítja."

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában