Találkozó

2024.09.09. 09:00

Testvérvárosok látogatása Encsen

Encsnek 4 olyan testvérvárosa van, mellyel szorosabb kapcsolatot tart fenn.

Boon.hu

A delegációk az Encs felirat előtt

Forrás: encs.hu

Egy-egy találkozó jó alkalom a tapasztalatcserére, a hasznos információk, gyakorlatok megismerésére. Mivel általában 2-3 napot töltenek itt a vendégek, a város és a környék bemutatása mellett a beszélgetéseknek is fontos szerepe van. 

Encsen a vendégekkel
Forrás: encs.hu

Encs Város Napjára mind a négy testvér település megtisztelte Encset. A felvidéki Szepsiből és az erdélyi Gelencéről a polgármesterek is el tudtak jönni, de érkezett delegáció a lengyel Kepnoból és a német Bad Dürrenbergből. A polgármesterek Borovsky Slavomir és Illyés Botond mellett pénzügyi, szociális, oktatási, környezetvédelmi, lakásgazdálkodási szakemberekkel cserélhettük ki a települési gyakorlatokat.

Bemutatkozás 

Szombat délelőtt a Városháza kiállítótermében Mikola Gergely, Encs város polgármestere mutatta be a települést. A beszélgetés fontos témája volt, hogy hogyan tegyük még hasznosabbá az együttműködést. Felmerült továbbra is a közös pályázatok benyújtása, a tanulók és a lakosok cserelátogatása, a közös projektek indítása.
A várostörténeti séta Sándor Róberttel, az Abaúji Értéktár Bizottság elnökével nagyon jól sikerült. A meleg ellenére érdeklődéssel hallgatták a történeteket, nézték meg Encset.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában