boon.hu video

21 órája

Mostantól bárki kosarazhat Diósgyőrben (képek,videó)

Szabadtéri sportpályával bővült a DVTK Sportliget szerdán délután

Boon.hu

A DVTK Szabadidőpark átadó ünnepsége. A képen: Sántha Gergely, a DVTK elnöke, Völgyi Péter, a DVTK vezetőedzője, Kiss János országgyűlési képviselő, Kányási Veronika kosárlabdázó, Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Csöbör Katalin országgyűlési képviselő

Fotó: Vajda János

Mostantól bárki használhatja azt a szabadtéri sportpályát, amelyet a DVTK Stadion, az Aréna és a labdarúgó akadémia szomszédságában adtak át. A szabadidőpark területén kosárlabda pályával és teqball asztalokkal bővült a piros-fehérek sportligete. A szerdán délután megtartott átadó ünnepségen az utánpótlás játékosok mellett a DVTK bajnoki címvédő női kosárlabdázói is pályára léptek. A hivatalos megnyitó előtt egy mini kosárlabda torna adta meg a rendezvény alaphangját, a csapatok az U18-as korosztályból kerültek ki. Komoly tétje volt az egymás elleni mérkőzéseknek, hiszen a legjobbak program második felében a DVTK HunTherm együttesével találkozhattak.

 

Bontottak, építettek

A beruházás területén egy elavult épületegyüttes állt, amelyet először le kellett bontani ahhoz, hogy megkezdődhessen az építkezés. Idén májusban a  törmelék elszállítását és a területrendezést követően elsőként teqball asztalok érkeztek meg, ezután kezdődött el a kosárlabda pálya építése. Az egyenként 14,5 méter hosszú, 3x3-as szabvány méretű küzdőtér műanyag kültéri sportburkolatot kapott, az oldalvonal mellett pedig kétsoros lelátót is telepítettek az építkezés során. A két palánk egymással szemben lett elhelyezve, így arra is nyílik lehetőség, hogy hagyományos kosárlabda mérkőzéseket játszanak egymással a csapatok.
 

Mindig nagy öröm és megtiszteltetés, mikor egy közösség, illetve különböző szervezetek összefogásának maradandó eredményét, mint jelen esetben a DVTK Szabadidő Park, és azon belül a szabadtéri kosárlabda pálya átadását ünnepelhetjük 

– hangsúlyozta Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára. – Az elmúlt hónapok munkája, elkötelezettsége és közös erőfeszítései után végre elérkezett ez a fontos pillanat, hogy egy újabb, a kosárlabda sportághoz kötődő gyöngyszemmel gazdagodott a DVTK sportlétesítményeinek köre. Az MKOSZ már több mint egy évtizeddel ezelőt felismerte, hogy a 3x3 szakág a magyar kosárlabdázás egyik legnagyobb kiugrási lehetősége, így nekilátott a szakág népszerűsítéséhez és megerősítéséhez: felvállalta a streetball országos versenysorozat finanszírozását, megalkotta a Magyar Kosárlabdázás Napja eseményt, mely valójában a 3x3 versenysorozat döntője, és megkezdte szabadtéri pálya programját, illetve a 3x3 pályaépítések stratégiai támogatását. A program kezdete óta több, mint 150 3x3 félpálya került országszerte telepítésre, számos kosárliget került megépítésre, és ezek a pályák voltak, amik számos településen a Covid alatti terembezárások során megmentették a kosárlabda sportág utánpótlásnevelését. Ezen sorozathoz csatlakozott most a DVTK Szabadidőpark.

 

Tovább fejleszthetik

Dr. Kiss János, országgyűlési képviselő
– A  mai világban számos kifogást találhatunk arra, hogy miért halasszuk el a rendszeres mozgást. Most azonban megépület egy olyan pálya, ami mindenkit arra ösztönözhet, hogy mozduljon meg, és tegyen az egészségéért. Kaptunk egy olyan küzdőteret, ahol elkezdhethetnek tréningezni mindazok, akik úgy gondolják, hogy eljött az ő idejük. Ismét bebizonyosodott, hogy egy modern, korszerű klub nem csak a sportolóira, hanem a sportolni vágyó közegre is gondol. Ezt a pályát ugyanis a jövőben bárki használhatja. A DVTK szurkolók rigmusa jut eszembe: nyitva van a pálya. Valóban nyitva van, használjuk minél többen, és érezzük magunkat nagyon jól a sportolás közben. 
Az ünnepségen a klub elnöke is aktív szerepet vállalt: Sántha Gergely az ünnepi pillanatokban a terület további fejlesztéséről is beszélt a több mint 60 millió forintos beruházás kapcsán.
 

Fontos kiemelni, hogy a DVTK Szabadidőparkot nem a profi sportolóknak építettük, hanem a Diósgyőrben és a környező városrészekben élő amatőr sportolók, az egészségükért tenni akaró fiatalok és idősebbek számára készült. A kormányzati szándékkal összhangban szeretnénk, ha minél többen mozognának napi rendszerességgel

 – nyilatkozta Sántha Gergely, a DVTK elnöke. – Bízom benne, hogy sokan fognak élni a lehetőséggel. Jó érzés körbe nézni, hiszen pár hónapja még egy idejétmúlt épületegyüttest láthattunk ezen a területen, most pedig itt vagyunk egy vadonatúj pályaavató megnyitó ünnepségén. A szabadidőparkot a korábbi terveknek megfelelően szeretnénk a jövőben tovább fejleszteni. Többek között egy kültéri kondiparkot, pingpong asztalokat, a futóknak egy rekortánt pályát, valamint világítást is terveztünk. Ezek megvalósítását a jövőbeni forrásainknak megfelelően fogjuk ütemezni.

 

Jöttek a bajnokok is

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a DVTK HunTherm női kosárlabda csapata is pályára lépett. A közelgő szezon rajta előtt a hölgyek örömmel tettek eleget a felkérésnek.
– A streetball nagyon népszerű, és egyre nagyobb teret nyer – tette hozzá Kányási Veronika, a DVTK HunTherm csapatkapitánya. – Nagyszerű kezdeményezésnek tartom a szabadidőparkot, ami még közelebb hozza majd az embereket a sporthoz. Diósgyőrben rendkívül népszerű a kosárlabda, a kültéri pálya pedig lehetőséget adhat a csapat és a szurkolótábor még szorosabb kapcsolódására. Mindezek mellett pedig a sportolni szeretők számára biztosítja a rendszeres mozgás lehetőségét.
A 3x3-as kosárlabda pályák és a teqball asztalok térítésmentesen vehetők igénybe a hét minden napján. Előbbieket a DVTK Aréna recepcióján, utóbbiakat a DVTK Edzőközpont recepcióján van lehetőség lefoglalni. A részletes pályarendszabály a DVTK Szabadidőpark kerítésén olvasható. 

A képen: a szalagátvágás pillanata: Sántha Gergely klubelnök, Völgyi Péter, a diósgyőriek élvonalbeli női kosarasainak vezetőedzője, szövetségi kapitány, dr. Kiss János országgyűlési képviselő, Kányási Veronika, az NB I-es női kosárlabdázók csapatkapitánya, Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő Fotók: Vajda János 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában