Veszélyes!

5 órája

Most nem lovak grasszáltak az úton - képpel

A 26-os út és környéke vonzza az állatokat, jó két hónapja lovak okoztak súlyos balesetet, most csak a szerencsén múlott, hogy a tehenek nem.

Boon.hu

Nagy baj is lehet az ilyen helyzetekből

Forrás: Shutterstock

Fotó: ALPA PROD

Az egyik közösségi oldalon tették közzé, hogy Sajókaza és Szuhakálló között mászkál, legelészik az út szélén két bilétázott - tehát csordához tartozó, bejegyzett - szarvasmarha. A közzé tett képen ugyan csak két tehén látható, de a közelben egy egész csordányi volt belőlük. Csak a vakszerencsén múlott, hogy a korlátozott látási viszonyok között nem okoztak balesetet. Ha egy arra haladó autó elé lépett volna egy ilyen tonnányi állat, a következmények beláthatatlanok lettek volna.

Tehenek legelésztek a 26-os út mentén
Tehenek legelésztek a 26-os főút mentén
Forrás: Facebook

Szerencsére nem érkezett hír azóta ilyesféle balesetről.

Halálos lovas ütközés 

Mint a boon.hu részletesen foglalkozott vele, augusztus 19-én hajnalban közúti közlekedési baleset történt a 26-os számú főúton, Miskolc felől számítva a 11. kilométerszelvényében, Sajóbábony körül egy a vármegyeszékhely felé haladó autó három lóval ütközött össze, akik egy közeli tanyáról szabadultak el.

A kikerülhetetlen ütközés következtében az autó utasa életét vesztette. A lovak közül kettő elpusztult. 

Érdekesség, hogy azóta is érkeztek hírek arról, hogy lovak kóborolnak a környéken.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában