Ünnepeltek

2 órája

Szüreti felvonulás Sajóecsegen: Hagyományok, közösség és vidámság

Sajóecsegen szombaton újra életre kelt a hagyományos szüreti felvonulás, amely idén is számos látogatót vonzott. A falu lakói és vendégei egyaránt részt vehettek a színes programokon, melyeket a helyi közösség szeretettel szervezett meg. A nap eseményei között szerepelt az óvodások műsora, néptáncelőadások, versmondás, valamint a helyi dalkör produkciója, melyek mind emelték az ünnepi hangulatot.

Boon.hu

Forrás: Olvasónktól

A rendezvény különleges eseménye volt Sajóecseg első pogácsasütő versenye, amelyen helyi lakosok mérhették össze tudásukat. A verseny nemcsak a versenyzők, de a közönség számára is emlékezetes maradt, hiszen a finom pogácsákból bőven jutott a látogatóknak, akik a díszített sátor alatt frissítőkkel és hagyományos falusi ételekkel, például hagymás zsíros kenyérrel kényeztethették magukat.

Bejárta a falu minden utcáját

A nap fénypontja a díszített lovaskocsikkal és pótkocsis traktorokkal való felvonulás volt, amelyen gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek. A vidám menet bejárta a falu minden utcáját, ahol a helyi lakosok barátságosan integettek és fogadták a menet résztvevőit.

A felvonulást Száraz Levente, Sajóecseg újonnan megválasztott polgármestere nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy a jövőben is szeretné, ha ez a hagyomány évről évre megmozgatná a közösséget.

„Célom, hogy Sajóecseg egy olyan hely legyen, ahol jó élni, és ahol a közösség összetartása segíti a fejlődést. A szüreti felvonulás csak az első lépés a számos tervünk között, melyekkel színesíteni kívánjuk a falu közösségi életét” – nyilatkozta a polgármester. A napot szüreti bál zárta, ahol a helyiek és a látogatók együtt ünnepelték a sikeres rendezvényt, táncolva és vidáman búcsúztatva a szüretet.

Településünkön csütörtökön például idősek napja ünnepséget rendeznek vacsorával, míg szombaton a II. Sajóecsegi Vásár várja az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában