Az ünnepen

3 órája

A Zene Világnapja: reneszánsz tánczenétől a tangók világáig

A Zene Világnapján alkalmából különleges hangversenyt tartottak a Zenepalotában Miskolcon.

Koncert a zene világnapján a Zenepalotában

Fotó: Vajda János

Az Zene Világnapján a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának és a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tanárai és növendékei léptek fel ezzel tisztelegve a zene nemzetközi napja előtt. A hangversenyen többek között felcsendültek Bach és Mozart művei mellett Barta Ildikó és Ács Gyula szerzeményei is felcsendültek.

zene_vilagnapja016
Koncert a zene világnapján a Zenepalotában Fotó: Vajda János

A Zene Világnapján a klasszikus zene, a jazz és a népi (népzene, néptánc) egyaránt megjelent programban a reneszánsz tánc zenétől egészen a tangók világáig ívelt az idei műsor. A hangszeres zene mellett az énekhang is kitüntetett figyelmet kapott az idén, ugyanis mindkét intézménynek fellépett a vegyes kara – nyilatkozta Flach Antal, a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium tanára a boon-hu-nak. 

A Zene világnapja alkalmából zenélt a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium szimfonikus zenekara is, de volt zongora négykezes is, ahol Mozart kompozíció hangzott el. A Boleró szerzőjétől, Ravel-től csendült fel egy impresszionisztikus kamaratétel- tudtuk meg Flach Antaltól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában